onsdag 23 juni 2010

Säg den lycka som är för evigt

Kortisonet har gått ur kroppen. Jag är trött. Äter jag inte regelbundet spyr jag. Suck! Och det är så mycket som jag måste göra, men inget blir gjort. Jag vill bara till sängen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Soligt, men jag orkar inte

Lite ur slag idag. Har varit ute och solat i en halv timme, men nu orkar jag inte mer. Jag är trött och skakig. Har tagit pimperan idag för att inte må illa, men det känns ändå inte hundra bra.

Idag ska vi packa för imorgon tar vi båten till stegeborg. Får med oss två kusiner till våra barn. Det blir kul. Våra ungar brukar bara ligga i ruffen fram och sova. Så fort båten åker så går dom in och lägger sig och somnar. Vem vet det kanske blir annorlunda denna gång.

Dax att vila.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 juni 2010

Trött nu

Idag har jag slitit som ett djur. Det började lugnt med frukost, lite listor, ios4 till iphone, mail, lunch. Sedan tvättade jag tvätt nr 1, bjöd in min kusin på fika, bakade sockerkaka. Sedan blev det middagsinbjudan till svägerskan och kusinen och massor med barn. Tvätta utebord, laga sopborste för att kunna borsta uterummet, tvätta vaxduk och vattna alla tomater etc. Sedan kom alla inkl maken med maten som skulle lagas.

På det hela taget, jätte trevligt. Men som sagt, nu är jag helt slut.

I morgon ska listorna skrivas färdigt och allt ska packas för på torsdag åker vi med båten från Oxelösund till Stegeborg. Midsommar ska firas hos mamma. Måste handla lite i morgon oxå och så skulle jag säkert behöva hjälpa mamma genom att fixa trekantkakorna.

Får se vad jag orkar och hinner.

Nu ska jag i alla fall sova. Natti natti.


- Posted using BlogPress from my iPad

Kul

Har köpt en ny app som heter ColorSplash till min iphone. Man kan få färg på endast en del av bilden. Och här kommer resultatet.- Posted using BlogPress from my iPhone

Nytt hår

Igår hämtade jag mitt nya hår. Dottern 8 år, svägerskan med hennes två döttrar var med. Jag skulle välja mellan två olika. Så här blev det. Den stirriga blicken beror på att jag fotograferar mig själv med min iphone genom att titta mig i en spegel.- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 juni 2010

Vandrande pinnar och fisk

I fredags fick jag tre vandrande pinnar av kompisen jag lånade böcker av. Dom var precis nykläckta. Istället för bur får dom bo på en av hibiskusarna. Eftersom den duschas minst en gång per dag nu tror jag inte att den ogillar att bli pinnemat :)Jag och barnen var vid Flaten och badade och fiskade (dom badade och jag fiskade). Det blir två abborrar till middag :)- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagen före...

Man skulle kunna tro att det var dagen efter eftersom det var kronprinsessbröllop igår, men för mig och mina cellgifter är det dagen före. Dax för avastin, karboplatin och paxitaxel igen. Det var det jag fick när jag mådde så superduper dåligt för ett par veckor sedan. Nu har min onkolog sänkt dosen på karboplatinet så det blir nog mer uthärdligt denna vecka.

Jag är lite bekymrad över att jag inte har fått beslut om sjukpenning från FK. Jag har skickat in papper (hoppas jag) och tidigare har dom varit snabba som blixten. Jag vill kunna ha sjukpenningen när jag är i London och på Åland. Men det känns inte bra att ansöka om det om man inte ens får sjukpenningen beviljad..... Jag måste nog ringa till FK och kolla att mina papper har kommit in.

Igår läste jag ut min första kindelbok (elektronisk bok) på min fina iPad. Jag var hos en kompis i fredags och lånade böcker i fredags, så jag har nya böcker att läsa. Det är tur det, för när jag är tillräckligt pigg vill jag åtminstone kunna läsa lite.


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 17 juni 2010

Bra torsdag

Igår blev det lite mycket. Idag har det varit lite mer balans. På em var jag inne i stan med mamma och spanade in nytt hår eftersom mitt eget börjar trilla av. Mamma vill inte att jag ska raka av håret. Tycker att jag är mycket finare med mitt hår. Jag blir bara arg. Jag tappar håret. Jag vill kunna bestämma själv hur håret ska försvinna och om det inte passar min mor så får hon hålla tyst. Hon ska stötta mig. Har hittat två olika som jag ska välja mellan i nästa vecka.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 15 juni 2010

Dagen efter

Idag har jag bara haft ont i huvudet. Tog en Alvedon, men den hjälpte bara lite. Var ute och handlade mat med mamma. Lagat lunch och middag. På det hela taget en ganska bra dag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Gift igår

Fick paxitaxel igår och mår ändå ganska bra idag. Var frusen igår och jag är frusen nu också, men vad gör väl det. Det finns ju kläder.

Maken åker till Sydkorea idag så min mamma kommer och hjälper mig med barnen. Barnen får vara på fritids och Mellis.

I söndags var vi på flyguppvisning i Linköping. Efteråt fikade vi hos goda vänner. Jag fick en hel kartong tomater som ska vara extra bra mot cancer :). Av dom äter jag nu morgon, middag och kväll. Tomater är så gott. Ska försöka ta mig till bauhaus eller motsv för att köpa säckar med jord. Jag har massor med tomat-, gurk- och sqauchplantor som ska planteras om i stora krukor och sättas ut.

Undrar när håret börjar lossna. Jag kommer inte ihåg efter hur lång tid. Minns att maken rakade av det ute på trappan. Han hade hur roligt som helst. Först hade jag tuppkam och till slut hade jag bara en liten Tin Tin tofs längst fram i pannan :).

Antingen ska jag läsa nu eller knyppla Udd och stad till kursen i Vadstena eller titta på Sex and the city? Vi får se.

Kram Heidi


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 11 juni 2010

Blodprov

Tog blodprov idag. Dotter min ville absolut titta på :). Men provet hann koagulera, så det blir till att göra om det på måndag. Förstår inte att det ska vara så svårt. Inte för att jag bryr mig egentligen, men de borde vara proffs på provtagningen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 juni 2010

Mycket bättre

Det vände i helgen och nu är det redan torsdag. Igår fick jag min iPad. Makens bror införskaffade en på flygplatsen i London. Jag är så lyckligt. En teknisk pryl som jag kan leka med. Ska rippa filmer som jag kan titta på när jag får cellgiftet. Att jag har en apparat som jag kan titta på DVD filmer verkar jag helt förträngt :).

Idag ska jag åka till jobbet och fika. På kvällen ska jag åka räkbåt med personalföreningen. Det ska bli riktigt trevligt. Och imorgon åker jag till Nyköping med ungarna. Det ska tittas på flyguppvisning i Linköping. Det blir trevligt!

Sedan är det dax för cellgift igen på måndag, men det kommer säkert inte bli lika hemskt.


- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 5 juni 2010

Det vänder sakta

Idag har det vänt. Humörmässigt vände det redan igår när jag fick reda på att jag inte skulle få cellgift på måndag. Idag har jag ätit frukost med min familj ute. Njutit av att höra blåmesungarna pipa när föräldrarna kommer med mat. Förundrats av att skatungarna i trädgården bara hukar sig när sonen springer förbi dom.

Ligger i solen (D-vitamin ska va bra hat jag hört ) på en filt och försöker njuta. Att det gör ont runt hela bröstet pga ödem gör det lite svårare. Nu när jag varit så trött har jag inte tagit smärtstillande och då känns ödemet av.

Jag har gått ner 5 kg på min första cellgiftsbehandling. Även om mitt BMI är för högt sp ska jag inte gå ner nu. Men om man får rännskita och knappt får i sig mat så är det svårt att behålla kilona.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 juni 2010

Blodprov

Jag skulle ta blodprov idag inför behandling på måndag. Passade på att berätta för min kontaktsjuksköterska hur eländigt det var och är. Det resulterade i fler blodprover och jag fick välja om jag ville läggas in. Nu är jag hemma igen och lyssnar på tennis. Vill inte läggas in. Det är så tråkigt att ligga på sjukhus. Det kvittar om alla är snälla och maten är på den avd är god.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 2 juni 2010

Torsdag

Igår hade jag inte ont i huvudet. Jag bara spydde på morgonen innan jag hann få i mig frukost och det lilla jag fick i mig rann ut lika snabbt. Idag går jag dubbelvikt till toan. Helt slut. Så här var det inte förra gången. Slemhinnan i näsan har redan börjat småblöda. Hur fan ska jag orka detta?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Testas

Nu är det tredje dagen och jag har redan spytt som en kalv innan jag hann få i mig frukost. Jag hat galet ont i huvudet. Nu testas verkligen ens vilja att leva. Låt säga att jag nu får gift varje vecka i sex månader och sedan sex månader utan i resten av mitt liv. Fixar jag det? Just nu känns det bara så oändligt jobbigt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 1 juni 2010

Trött

Igår var det behandling med avastin, paxitaxel och karboplatin. Det tog bara 3 timmar. Sedan var jag tvungen att gå till lymfterapeuten för ödemet. Det var inbokat innan jag visste att jag skulle börja med gift igen. Kl 15.30 koma jag äntligen hem och då dök jag ner i sängen och den lämnar jag bara om jag måste som för att äta. Idag var jag tvungen att ta prov på en av de smittade lymfkörtlarna. Sedan bar det hemåt igen till sängen. Trött, lite lätt illamående och ont i huvudet. Vem vet imorgon vänder det kanske.


- Posted using BlogPress from my iPhone