onsdag 29 september 2010

Hurra

Började dagen med att hämta en bok som jag hade beställt från Adlibris och kolla ev Lottovinster. Boken fick jag ut :), men vinsten lös med sin frånvaro. Har inte haft någon tur med lotter det senaste året.

Desto roligare var det att träffa min onkolog. Metastaserna hade krympt jätte mycket, så jag svara jätte bra på behandlingen. Det var så skönt att höra, det kändes som att vinna. Vinna stort! Jag måste fortsätta med giftet en bit in i 2011. Vet inte hur länge. Jag hade nog hoppats på januari som sista månad, men jag tror att min onkolog vill hålla på längre. Men det spelar ingen roll. Bara jag blir frisk.

Jag har haft bekymmer med att mina vita blodkroppar inte orkat upp i värde för att kunna få behandling. Nu har jag fått ut Neulastaspruta för att hjälpa kroppen. Dom är galet dyra de där sprutorna. 25.000 kr för två sprutor. Det är tur att vi har högkostnadsskydd, annars hade jag ruinerat mig. Jag tog sådana sprutor för fyra år sedan så jag känner mig rätt bekväm med att ge mig själv sprutan och jag mådde inte dåligt av dom. Jag får dom bara för att kunna få i mig så mycket gift som möjligt. Låter helt galet att man vill ha gift i sig till varje pris. Men vad är alternativet? Ond bråd död. Inget alternativ. Jag vill leva!

Jag försöker ta vara på livet mitt i allt sjukt. Det är därför jag varit röstmottagare, det är därför jag försöker måla (fast jag är riktigt dålig på det) och knyppla och pyssla, det är därför jag absolut vill åka till USA och ska göra det v 44 (om maken åker dit på jobb då). Det finns mycket på min lista och jag vill göra allt även om jag planerar att leva länge, länge. För närvarande är mitt jobb att bli frisk, allt annat är hobbys.

Idag är en bra dag. Jag har blivit lugnad. Beslutsamheten finns kvar och jag är glad och tillfreds. Tack kroppen för att du svarar så bra på giftet. Tack alla ni där ute som tänker på mig och min familj.

tisdag 28 september 2010

Svar imorgon

Idag trodde jag att det var knyppling på eftermiddagen, men när jag satt i bilen innan jag skulle in såg jag i kalendern att det är nästa vecka :( . Bara att åka hem igen. Jag har i alla fall tvättat, lagat mat och passat barn idag så lite har jag fått gjort.

I morgon kl 11 ska jag träffa min onkolog. Har inte bett maken att följa med så jag förväntar mig inga negativa besked. Det värsta är att när svärföräldrarna frågade om han skulle med så fick jag kalla fötter. Tänk om allt inte är bra. Tänk om jag blir ledsen. Fast jag har bestämt mig för att tumörerna har krympt. Jag brukar känna på mig om det är dåliga besked, men det har inte kännts så för då har jag alltid bett maken att följa med. Det borde vara lugnt. Huh!

Ska hämta ut en bok (Making colors sing) som jag köpt på nätet innan jag åker till SöS. Kan sitta och bläddra i den tills jag ska in. Det blir bra pepp.

Måste skriva till Fk oxå för jag har glömt att berätta vilka veckor jag jobbat så jag har bara fått ersättning för 7 dgr denna månad. Kan bli tufft att klara sig på det..... Får nog hålla igen på inköpen ett litet tag :)

God natt världen! Tänker på er alla som är sjuka, vi får aldrig sluta hoppas.

måndag 27 september 2010

Dumma vita

Nä, det blev inget gift för mig idag. Värdet på dom vita var för lågt. Jag blir så trött. De senaste veckorna har jag fått gift var tredje vecka istället för fritt var tredje vecka. Det blir bra ur många aspekter att träffa onkologen på onsdag.

Det enda jag har att se fram emot idag är att följa med sonen till tandläkaren. Just nu vill jag bara dra täcket över huvudet och gå i ide. Dåliga blodvärden kan ta knäcken på vem som helst.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 26 september 2010

Sista dagen

Idag är det söndag. Har varit utan gift i en vecka och det är lätt att glömma bort att man går på behandling, men i morgon är det dax igen (hoppas jag). Jag vet inte, men just nu försöker hela jag glömma bort att jag är sjuk. Jag vill inte vara sjuk längre, vill inte riskera att bli sjuk igen. Vill bli cancerfri, eller rättare sagt, vill inte ha cancer över huvudtaget. Har till och med frågat mig varför jag fick det över huvudtaget. Det är snart 5 år sedan jag fick diagnosen. Varför fick jag cancer? Varför försvinner den inte?

På onsdag ska jag träffa min onkolog. Jag förväntar mig att få höra att metastaserna krympt. Varför hade jag ont vid skulderbladet i helgen? Jag förväntar mig att metastaserna har krympt. Det är det enda svar jag kan ta, det enda svar jag kan ta. Jag känner att min kropp är trött. Jag önskar att jag tog bättre hand om den när jag inte fått behandlingar. Jag har litat på min kropp och jag är rädd att jag svikit den. Men jag förväntar mig att få höra att dom har krympt.

onsdag 22 september 2010

Dax at sova igen

Klockan är över 1 och jag har ont i huvudet och är trött, men jag vet inte om jag kommer att somna. Jag vill sova och behövde det.

Min dotter och jag åkte in en sväng mot stan idag på eftermiddagen. Det var mysigt att göra något med bara henne. Det händer så sällan. Hon fick hem direkt efter skolan. Klagade på hvudvärk och att hon var orolig för att jag kan dö. Vi har försökt att ta bort hennes oro, men det går inte. Hon kanske behövde stödsamtal i alla fall.

Maken ligger bredvid mig i sängen och jobbar, men jag hoppas att jag slocknar nu.

God natt!


- Posted using BlogPress from my iPad

Inget på länge

Jag har inte skrivit på länge, men det har hänt en del. I söndags satt jag hela dagen och natten och var röstmottagare och det var precis så roligt som jag trodde att det skulle vara. Vi var klara strax före 24 och då åkte jag hem och satte mig framför tv'n.

På måndagen var jag helt död, men jag var tvungen att släpa mig upp för jag skulle ta en CT (skiktröntgen) av bål och buk. Det har blivit dax att kontrollera att cellgifterna hjälper och metastaserna krymper. Jag har massor med fina blåmärken på handen för det är inte så lätt att sätta nål på mig. Efter att ha blödit igenom ett plåster fick jag ett riktigt ordentligt plåster. Jag lyckades dra bort lite solbränna när jag tog bort det (skit oxå :) ). På onsdag ska jag träffa läkaren och få svar (hm, om en vecka).

Igår åkte jag till jobbet en kortis för att luncha, fika och träffa jobbarkompisarna. Det blev verkligen en kortis för jag kom iväg sent. Hann inte göra någon nytta. Vilket påminner mig om att jag måste skriva till Fk och berätta när jag har jobbat. Denna vecka blir det inget jobb, bara fika. Jag ska dit på torsdag igen. Efter jobbet åkte jag till knypplingen.

Idag har jag sovit tills nu. Jag var jätte trött igår, men har svårt att sova. Det känns som jag sover bort mitt liv just nu och det har jag verkligen inte tid med. Har varit svårt att sova i en vecka nu. Börjar bli dax att ta en insomningstablett. Nu ska jag äta frukost och sedan ska jag åka in till stan. Ska köpa lite mer akvarellfärger på tub. Och när jag kommer hem ska jag försöka knyppla färdigt min provbit av S:t Larsspetsen.

lördag 18 september 2010

Trevligt :)

En trevlig möhippa är avklarad för min del. Först blev det en mysig och god brunch på Mornington Hotell. Därefter gick vi till en dansstudio och fick lära oss att gå i högklackat. Det var ett förvånadsvärt hårt pass och vi var alla supersvettiga och törstiga när vi var klara. Därefter gick vi till ett ställe där dom bl a utbildar bartenders. Där lärde sig vår brud att blanda drinkar av alla möjliga sorten. Sedan åkte vi till Hard Rock Cafe och åt middag. Dom andra fortsätter nu ut i natten, men jag åker snällt hem. Jag ska jobba imorgon som röstmottagare och det ska bli så roligt. Klockan 8 ska jag vara i Sturebyskola. Det är definitivt ett gigg jag hade gjort gratis.

Natti natti (lyckades missa min station :) )


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 17 september 2010

Måla

Har varit på akvarellmålning idag. Jätte skoj och super jobbigt. För mig blir det inte bara ett pass när jag jobbar med färg. Jag jobbar lika mycket med mig själv. Att släppa taget, att inte vara så perfekt. På vägen hem köpte jag akvarellpapper (lika som Lars Lerin använder), vilket tyvärr inte automatiskt gör mina alster bättre, men det är viktigt med bra papper för jag gillar inte svårarbetat papper. Nästa vecka ska jag köpa grundfärgerna på stora kakor och blandningsburkar med lock och gröna och blånyanser på tub och stora penslar. Ni ser själva, det blir dyrt. När jag kom hem tog jag fram alla mina akvarellböcker. Nu kommer jag läsa mina favoriter i sängen i ett par veckor. Det kommer förhoppningsvis bli massor med skissande oxå. Därutöver ska jag hinna knyppla och jobba. Det kommer att bli hektiskt :).


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 16 september 2010

Varför

Varför måste behandlingarna göra en så äcklig. Jag bara svettas och svettas. Har varit en klimakteriekossa i flera år och det blir verkligen inte bättre. Inte för att jag förväntar mig det, men ändå. Inte ens efter en dusch kan jag känna mig fräsch för då börjar jag eftersvettas. Ursäkta att jag är grinig, men jag har ont i huvudet och är trött. Dessutom har våra inneboende hittat en lägenhet och flyttar ut om en månad. Jätte tråkigt! Inte för dom men för oss. Det är mysigt att dom bor här även om det kan låta lite väl mycket ibland (dom har en treåring och en ettåring).

Nu startar snart helgen. Det är så mycket som ska hända, mycket och roliga saker. Det är bara att bita ihop. Jag måste överleva söndagen och valet.

Natti natti!


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 15 september 2010

Mammo

Fick inbjudan till mammografi screening. Varför då? Känns som lite dålig samordning. Men dom samkör kanske inte registren.

Själv ligger jag mest i sängen och tycker lite synd om mig själv. Idag har jag haft så där galet ont i huvudet. Inga tabletter i världen verkar rå på den smärtan. Ligga i sängen är det som gör minst ont.

Tillbaka in i koman.


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 13 september 2010

I lördags




I lördags åkte vi ut med båten en sväng för att mysa och ladda batterierna.



Även om ön som vi har lagt till vid ett flertal tillfällen ligger väldigt nära Oxelösund, så nära att man ser hamnen, så är den obebodd och man ser horisonten. Hur härligt som helst.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Gift idag

Jag fick gift idag även om värdet på dom vita var för lågt. Dom reducerade Paxenen med 25%. Jag ska ju ha vilovecka nästa vecka och då tyckte dom att det var ok. Min behandlingssköterska hade sagt till resursläkaren att hon inte kunde säga till mig att jag inte skulle få gift idag för då skulle jag bli galen. Och det hade hon ju rätt i.

Efter giftet gick jag och åt sushi och sedan handlade jag strumpor till min son som nu har lika långa fötter som min man fastän han bara är 11 år. Helt galet!

Nu har jag varit hemma och bakat äppelknyten. Jag har provsmakat en och den var helt ätbar :). Dom ska vi kanske äta till kvällsfikat.


Nu väntar en vilovecka som avslutas med lite mycket aktiviteter. Målning på fredag, möhippa på lördag och slutligen valet på söndag. Jag får helt enkelt vila mig i form.

Hejsan, svejsan!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 12 september 2010

Våga vägra dö

För det mest skriver jag bara om sådant som gör mig glad. Aldrig om hur det är att vara rädd för att det ska skita sig. Rädslan att cancern ska sprida sig till andra delar av kroppen och verkligen bli obotbar. För jag är som de flesta som bloggar om kampen mot cancern, en optimist. Jag tror att miraklet ska ske. Att jag ska bli helt frisk. För mig känns det inte som en utopi, utan som något verkligt. Jag kämpar vidare. Blir besviken om jag inte får mitt nedbrytande gift. Har bara ett mål med mitt inte självvalda heltidsjobb "döda cancern". Men ibland så greppar rädslan tag i mig och jag frågar mig dom där frågorna som inte har något svar. Inte för mig, inte för någon. Hur lång tid har jag kvar? Hur kommer det vara mot slutet? Hinner jag......? Det är då jag fokuserar om, försöker leva i nuet istället. Nu är det enda jag har. Här och nu. Inte igår och inte imorgon. Det är därför jag som är cancersjuk kan kläcka ur mig att jag inte vill bli sjuk. För jag ser mig inte som sjuk. Jag orkar bara inte jobba för mitt jobb är att döda cancern

Nog med svammel, natti natti....


- Posted using BlogPress from my iPad

Svamparna i skogen :)

Vi åkte ned till Nyköping i helgen. Idag var svärfar och jag ute i skogen och plockade svamp. Vi gick till ett av svärfars ställen och det var så mycket gula kantareller att min rygg höll på att gå av. Myggor fanns det oxå och dom passade på att kalasa på oss.
Liten del av svampstället :)
Tre hinkar gula kantareller blev det och jag har tagit med mig en hink hem. Nu rensar jag svamp vilket jag tycker är den tråkiga delen av svampplockning. Särskilt när man tar med sig halva skogen hem.
Jag har ätit en kantarellsmörgås och en tallrik med bara smörstekta kantareller. Det måste vara medicin mot cancer, eller hur :).

Imorgon är det cellgifter som gäller. Hoppas verkligen att blodvärdena har skärpt till sig.

Hejsan hoppsan!

fredag 10 september 2010

Fredagsmys

Idag tog det halva dagen att komma ur nattlinnet och det enda som har hänt är att jag har läst ut en bok. Jag har knypplat lite också :), men annars är det inget nytt. maken och jag hämtade vår bil från servicen. Dom hittade massor med små saker att reparera så 10.000 försvinner huxflux från våra konton. Jag har varit med på ett kedjebrev denna vecka. I det stod det inget om att pengar försvinner, snarare att jag skulle få pengar om jag skickade kedjebrevet vidare.....hm, det är något lurt med dom där kedjebreven. Måste lämna in bilen igen på måndag för att få återstoden fixat, suck!

På måndag "hoppas" jag att jag får mitt gift. Innan dess är det fredagsmys som gäller. Har druckit både öl och nu vin så jag börjar bli lite blarig. Ni får ursäkta men det är faktiskt lite skönt att försvinna in i dimman. Normalt smakar alkoholhaltiga drycker apa så det gäller att passa på :). Nä, skämt åt sido, nu ska vi spela något där så många som möjligt kan vara med på. Mitt förslag går alltså fetbort (alfapet på engelska). Det blir nog någon form av UNO och det är ju roligt.


Ha det bäst!

torsdag 9 september 2010

Trött utan gift

Idag har jag varit trött fastän jag inte fick något gift i måndags. Jag har bara varit iväg med min dotter för att röntga hennes tänder. Sedan åkte jag med tvärbanan till Alvikstorpet och tittade lite på hur de satt och jobbade med keramik. Det är ett underbart litet torp fyllt med kreativitet. Riktigt mysigt! Ska åka dit en dag någon vecka.....och vara kreativ.

När jag nästan var hemma fick jag ett samtal om att min dotter hade fått en plastmapp i ögat. Det var bara att ila till skolan och hämta upp henne. Skolsyster tyckte att hon borde kollas upp av en läkare, men efter att ha ringt sjukvårdsupplysningen så beslutades att hon bara kommer att få en blåtira. Hon hann blinka.

Sedan har jag hjälpt sonen med läxläsningen. Inte hunnit vila alls. Nu vill jag bara gå och lägga mig. Det är två timmar kvar tills ungarna går och lägger sig och maken är på föräldramöte. Får man gå och lägga sig nu?


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 8 september 2010

Rösta...

Nu har jag varit på röstmottagarutbildning. Den 19/9 smäller det. Jag har ju som sagt redan röstat. Nu är jag dessutom "fullärd" röstmottagare :) Jag ser verkligen fram emot att jobba den dagen. Det ska bli jättespännande. En sak som jag har lärt mig är att rösträkningen är offentlig och att vem som helst kan sitta och titta på medan vi räknar rösterna. Lite halvnördigt om någon nu väljer att göra det.....tycker jag......
I övrigt är jag inte engagerad. Det är tillräckligt många. Risken är väl att man är totalmätt på allt som har med valet att göra innan den 19:e.

Det viktiga här hemma är annars att hitta boende för våra inneboende. Varje kväll letas det bostäder som man kan springa på visningar på. Själv kommer jag att titta på en film eller knyppla ikväll. Vi får se vad det blir.

Hopp och hej!

Aktivera mera

Har aktiverat mig på förmiddagen. Var ute med min svägerska och hennes två barn (dom är förövrigt våra inneboende) och handlade och dök sedan in på kyrkans öppna förskola. Allt för att hålla hennes 1-åring vaken tills efter lunchen.


Och det fick superbra. Nu sover han och jag ska också vila.

Igår var jag på knyppling på eftermiddagen. Knypplade lite efter middagen också. Det blir nog lite knypplat idag med innan jag sticker iväg på utbildningen för röstmottagare.


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 6 september 2010

Röstat idag

Istället för cellgift blev det förtidsröstning i Enskede bibliotek, lämna tillbaka en bok om broderier, handla, leka i parken och slutligen lite vila. Jag ska jobba som röstmottagare den 19:e så det kändes bra att ha röstningen avklarad. På onsdag ska jag gå på info/utb på kvällen om hur röstmottagningen går till. Anledningen till varför jag leker i parken är att våra inneboende har två barn i åldrarna 3 och 1 år. Dom flyttade in förra helgen och idag var första dagen som jag umgicks med mor och barnen. Dom går till en park varje dag och eftersom jag ändå skulle ut så kunde vi göra allt tillsammans. Mycket trevligt! Då får jag sällskap så blir dagarna inte så tråkiga. Nu skulle jag i och för sig kunna åka till jobbet, men imorgon har jag redan en aktivitet inplanerad och idag blev jag så besviken och hade ingen lust. Just nu ligger jag lite i soffan och softar med en tidning.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inge gift

Jag fick inget gift idag. Värdet på mina vita blodkroppar var för lågt så min kropp får en vilovecka till. Vadå jag deppig! Det är riktigt deprimerande när man bara vill bli frisk och enda sättet är att ta gift. Varför kan min kropp inte pigga på sig?

Idag ska jag gå och förtidsrösta, så har jag gjort något roligt idag i alla fall. Har passat på att hämta ut lite medicin när jag ändå var på SÖS.

Nä, fy så deppigt det blev. Ska nog dra täcket över huvudet en stund.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 5 september 2010

Rädd

Ibland ska jag inte läsa om andras cancer, för jag kan bli så rädd. Som Elin som gick bort ett år efter att hon fick sin diagnos. Usch, jag blir så ledsen och rädd. Jag vill verkligen bli av med min cancer. Vill verkligen inte att den sprider sig till andra organ. VILL INTE! Vad gör jag då? Hur ledsen blir jag då? Just nu så kan jag sticka huvudet i sanden och säga - den håller sig till lymfkörtlarna. Och även om läkarna säger att den är kronisk så tror jag på fullt allvar att jag kan bli frisk. Jag bara ska bli frisk.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skönt med helg

Det var jobbigt att jobba veckan som gick. Självklart roligt oxå. Om det bara hade varit roligt vet jag inte om jag hade gått till kontoret. Då hade det varit bättre att ta det lugnt eftersom jag är lite förkyld. Jag använde peruken på onsdagen, men resten av veckan struntade jag i peruken. Jag är inte helt kal utan mer snaggad, men jag har tappat så mycket att det ser väldigt glest ut. Men mina arbetskamrater är snälla och säger inte att det ser skit ut. Dom verkar mer glada att se mig och det är väldigt roligt. Det blir som att vara frisk ett par timmar i en vecka. Slippa tänka på cancer och behandlingar. Jag tycker att det känns sorgligt på fredagen för då vet jag vad som väntar på måndagen, gift.



Helgen har börjat riktigt trevligt. I går var vi på middag hos goda vänner. Det är så trevligt med härliga samtal med goda vänner och god mat. Vi åkte dit tidigt och ungarna spelade spel, spelade klaviatur och tittade på film. Dom hade med andra ord det super bra :). Och vi vuxna fick vara vuxna och prata och prata tills klockan var över 22 och det var mer än dax att åka hem och sova. Tack för en mycket trevlig kväll!



Idag är hela huset fullt med barn. Min bror lämnade sina tjejer här i morse så nu leker mina barn, brorsans barn och våra inneboendes barn med varandra i olika konstellationer. Snart kommer dessutom en av mina kusiner med sina två barn på fika. Då blir det ännu mer leka av :).

torsdag 2 september 2010

Jobbar igen

Denna vecka kan jag jobba för jag får inget gift denna vecka. Jag tycker att det är så roligt. Igår var det kick-off. Först jobbade jag en liten stund, sedan åkte vi busslass in till stan för att få massor med info i en biosalong. Därefter åt vi buffémiddag utomhus. Det var lite kyligt, men det var framför allt trevligt att sitta och prata med kollegor så här efter sommaren.

Idag har det blivit lite fler timmar på jobbet och alldeles för mycket kaffe. Springer fram och tillbaka till apparaten och då är kaffet ändå inte särskilt gott. Jag gör lite nytta också och det är en av de saker som känns så bra med att få/kunna åka till jobbet. Det enda som är dåligt med att jobba är att dom andra socialmedierna får stå tillbaka lite. Hinner inte kolla fejjan och twitter och prioriterar heller inte att uppdatera bloggen. Ajja!