måndag 31 januari 2011

Svårt att somna

Vill sova för natten men hostar som en galning. Tack och lov tittade nattpersonal in precis och frågade om det är något jag vill ha. JA, hostmedicin. Han fixar den där med lite morfin i. Kommer att sova som ett barn. Och rännskitan har dom andra tabletterna tagit bort. Slipper bajsa på mig i natt (sorry alla känsliga läsare). Varför hostar jag? Ja, inte vet jag. Influensa är det ingen som tror att jag har. Har ju inte ens feber längre. Är bara inte så piggelin.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isoleringen bruten

Ronden har varit här. Min absolut första onkolog är chef här och hon har brutit isoleringen. Får till och med ha öppen dörr mot korridoren. Det enda negativa med det är att jag hör en patient som har svårt att andas. Det låter förfärligt jobbigt och jag känner med den stackaren. Men jag hör anhöriga och barn också :).

Jag får inte äta mer och det gör ingenting. Ska få lite smaskigt näringsdropp istället. Mina tarmar måste vila. Ingen feber men rännskita och den vill dom få stopp på. Läkaren tror inte på influensa och det verkar inte infektionsläk tro heller. Svaret kommer imorgon.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Så trött

Ligger fortfarande kvar på SÖS. Har precis fått in lunch, men jag är inte hungrig.


Hade jag varit hemma hade jag inte ätit. Får dropp igen. Det känns i alla fall meningsfullt nu när inte dricker så mycket.

Varje gång personalen går in till mig så tar dom på sig skyddskläder och munskydd. Det är lite mysigt att höra dom prassla utanför dörren. Man får en känsla av att fylla år. Ni vet när dom står utanför dörren och tisslar och tasslar innan dom kommer in och sjunger. Fast det är klart, det är dåligt med sång här :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 30 januari 2011

SÖS inatt

Jag blev sjuk idag. Och när man har mycket feber och går på cellgiftsbehandling så tar dom det säkra före det osäkra. Nu får jag koksaltdropp för blodtrycket var lite lågt. Maken var ledsen när han åkte hem. Han skjutsade in mig. Tack och lov slapp jag åka till akuten. Fick komma till avd 21 på en gång. Ska försöka sova till droppumpens rytmiska ljud. Vi får väl se hur det går.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 januari 2011

Lyckades nästan

Lyckades nästan vara arg hela dagen. Min bror förstörde min sura min när han förutom att han lagade middag även hjälpte till att städa undan efteråt också. Nu sitter 4 barn och en bror och spelar. Jag tror jag drar mig tillbaka till min säng.... och detta fastän jag har uppdaterat kanallistan på TVn i köket och nu inte längre endast har 1, 2 och 4an. Vi har kanal 6 nu också ^^. Suck! Vi tittar egentligen inte så mycket på tv. Det blir mest playkanaler på datorn när vi vill istället för när det går på TVn. Eller så hyr vi en film via datorn. Det jobbigaste är nästan att komma överens om vad man ska se.

Av min familj är det bara sonen och jag hemma. Dottern är på körläger i kyrkan och maken är med som vuxen. Önskade att svägerskan som är barnmorska inte jobbade ikväll. Hade varit roligt med lite vuxet sällskap.

Ha det bäst!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Hm, lördagsmorgon

Inte ok av inneboende att riva upp himmel och jord när deras ungar ska iväg och gå i skolan en lördag. Inte ok att börja fundera på att skriva ut ett dokument precis när man ska gå och sedan när man hjälper till att få ut det nästan åker ifrån det. Ajja, bajja brorsan.

Nu är jag så arg att det är svårt att somna om. Skit lördag!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 28 januari 2011

Hm, fredagsmys

Har legat i sängen hela veckan. Som en halvdöd padda. Idag tog jag mig in till stan och shoppade lite med min inneboende svägerska (och hennes 3-åriga dotter). Jätte mysigt! Åt lunch högst upp i konserthuset. Såg en kändis (som vi inte kommer ihåg vad hon heter). Sedan tittade svägerskan på Mumin med sin dotter, medan jag gick in på Åhléns och sedan vidare till Sabbatsbergs sjukhus. Min ingifta farmor har brutit höftleden och ligger där just nu. Det var skönt att besöka henne. Ska besöka henne imorgon igen.

Nu sitter jag lite däst efter middagen och sippar på lite vin.


Barn och vuxna i salig blandning fixar efterrätt.


Samtidigt bakas det korintkakor till de inneboende barnens skola imorgon. Korintkakor är så gott.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 24 januari 2011

Gift idag

Idag har jag fått gift, både paxene och carbo. Och avastin som är en antikropp. Köpte lunch på ett thaiställe och sedan cola till en sjuk kusin här hemma. Han har fått klara sig själv hela dagen för jag kom inte hem förrän vid 15. Min son har tagit hem en kompis. Det tycker jag inte är så optimalt när vi har en sjukling hemma, men nu är det försent. Min dotter springer omkring och letar efter sin iphone. Hon använde den imorse och lade den på något bra ställe. Själv ligger jag nu osämjan och känner mig bakis och skakis. Armen svullnar och jag borde leta rätt på telefonnumret till lymfterapeuten. Ibland borde man ha en medhjälpare som gjorde de saker man borde göra. Ni vet duscha, klä på sig, fixa en tvätt, virka......


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 23 januari 2011

Ödem

Har sovit bort halva dagen. Deppig idag. Igår började jag virka på en giraff. Eftersom den ska fyllas ska man virka hårt så inte den vita fyllningen syns igenom. Igår kväll var armen alldeles svullen, men jag tänkte att det ger sig till imorgon. Men inte då. Armen är lika svullen idag. Jag har ingen stödstrumpa till armen så maken var snäll och lindade den nu. Måste komma i kontakt med en lymfterapeut igen. Måste nog ha en strumpa till armen :(


- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 21 januari 2011

Fredagsmys

Vi är för närvarande 9 personer som bor tillsammans. Fast i kväll blir vi bara 8 för brorsans grabb sover över hos en kompis. Vi har ätit middag och tittat på Sällskapsresan (den första) tillsammans. Det är mysigt att bo tillsammans med en familj till. Det blir lite som ett kollektiv. Det börjar väl bli dax att gå och lägga sig, men nu sitter jag framför datorn och dricker Tonic med is och citron (utan gin).

Tog blodprov i dag. Det är det enda jag har gjort. Och spelat på min telefon. Hur tråkigt är det på en skala. Kan detta inte bara ta slut så jag får ett liv igen.

torsdag 20 januari 2011

Jobbet

Igår åkte jag till Thielska galleriet. Min dotter ringde innan jag hann iväg så hon gick hem och kunde följa med. Hon är 9 år och jag var inte övertygad om att hon skulle tycka att det var jätte roligt att gå på museum, men hon tyckte huset var fint, studerade tavlorna noga och tyckte att skulpturerna var jätte fina. En lyckträff med andra ord. Nu ska Millesgården visa Beatrix Potter och då kommer jag att åka dit med dottern för där finns det skulpturer som hon kan beundra.

Idag har jag varit på jobbet och fikat. Jätte trevligt och mysigt att träffa sina jobbar kompisar. Längtar så efter att få börja jobba. Hoppas att jag snart blir av med cellgifterna så man kan få ett normalt liv några månader. Men jag får gå på sparlåga några månader till tror jag. Snart ska jag få en CT som kanske ger några svar. Kanske....

tisdag 18 januari 2011

Nä nu

Nu har jag varit hemma för länge. Nu måste det hända något. Idag har jag varit hemma för att min brors dotter fortfarande har varit sjuk. Ja, idag var hon inte sjuk längre och det tror jag hon tyckte var skönt.

I förra veckan var sista chansen att se utställningen på Millesgården. Imorgon tänker jag ta mig till utställningen på Thielska galleriet, sedan åker jag till jobbet på torsdag och fredag ska jag ta blodprov. Och nu ska det bli av. Kan inte missa en utställning till bara för att jag är så himla slö att klockorna här hemma till och med stannar.
Har fått en inbjudan till gynekologiskt cellprov på måndag. Då ska jag få gift i massor och vet inte om jag orkar eller vill fläka upp underlivet inför en vilt främmande människa. Ska försöka hitta någon lämplig drop in-tid istället. Inte för att jag någonsin kommer få lust till att ta provet utan för att jag känner att jag måste.

En annan sak som jag borde göra är knyppla. Om jag blir trött i nästa vecka borde jag passa på nu, men jag har mest lust att ligga i sängen och löka. Inte ens böcker läser jag för närvarande. Det kan bero på att de böcker jag helst skulle vilja läsa inte kommit ut än. Den 23 mars kommer Jean Auels sista bok ut om Ayla (Grottbjörnens folk) på svenska. Sedan är det fortsättningen på bokserien om Eragon som jag längtar efter, men den vet jag inte när den kommer ut....

Maken kommer hem från Sälen :). På ett sätt är det skönt när han inte är hemma. Ingen bråkar på mig när jag äter chips.

söndag 16 januari 2011

Slapp helg

Har inte gjort något vettigt denna helg. Idag kom jag inte ens ur pyjamasen. Har i och för sig tittat på avsnitt av Desperat Romantics på svtplay idag, men det räknas inte som vettigt som att tvätta eller plocka eller något annat som är bra för flera än bara för mig. Igår hade barnen skola halva dagen. För att få in pengar till klasskassan hade sonens klass fikaförsäljning. Fikat såldes för dyra pengar så vi drog in en hel del. Jag var slut som alltid. Tror att värdet på mina röda blodkroppar är lågt för det känns som jag ska storkna när jag går upp för trappor eller minsta lilla uppförsbacke. Det är jättejobbigt. På eftermiddagen gick jag på fika hos en kompis. Nä, jag fick inte dit, jag åkte bilen dit. Det var väldigt trevligt. Dels att prata, dels att se hur deras tillbyggnaden tagit form. Det hon undrade var hur länge jag ska hålla på med cellgifterna och jag vet inte. Jag ska på röntgen i början av februari och svaret på den avgör hur fortsättningen blir. Tror nog att jag kommer att fortsätta med gift ett par månader till. Det känns ok att fortsätta med cellgifter, särskilt nu när jag känner att jag kan sova på höger sida utan att det gör ont och jag faktiskt får gift för att kroppen fixar det med lite hjälp på Neulastasprutan. Härom natten när jag låg och inte kunde sova så kändes det ändå som att jag kommer att fixa det här så småningom, att jag kommer att bli av med all cancer och att den inte kommer att komma tillbaka när jag är färdig med den. Men jag förstår när folk undrar hur länge jag ska hålla på. Fast jag vet inte. Förra gången jag hade metastaser och fick samma behandling höll jag på ett halvår. Jag var så less på det när det äntligen var slut och tyckte att det var vidrigt att inte veta hur länge jag skulle hålla på, men nu gör det inte så mycket. Jag står ut med att inte veta. Cancer är i alla fall inte någon exakt vetenskap.

När jag pratade med mamma idag nämnde hon något nytt medel som enligt en studie helt kunde bota metastaser. Wow, känns helt fantastiskt, men jag orkar inte riktigt tro på lösryckta mirakel. Då borde man blivit erbjuden att vara med i den studien. Hit me!


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 13 januari 2011

Utmattad

Det blev ingen tur till Millesgården idag, sista chansen är i morgon. Bara upp och hoppa och åka iväg. Jag ska nog sätta mig och planera resan dit så kanske det går bättre.

Gick i alla fall upp vid 16 för att handla. Vår familj hade matlaget idag och jag gjorde lax med sås och potatis. Maken sa igår att han skulle stötta mig, men av honom såg jag inte röken och kl 18 när middagen var klar så satt han fortfarande på jobbet. Lite mycket nu...... Blev besviken, men med tanke på det jobb han lägger ner på familjen när jag inte orkar så känns det inte ok att ta ut eventuell besvikelse på honom. Han gör så gott han kan.

Ungarna har gjort läxorna så nu lägrar sig lugnet över huset. Eftersom det inte finns något på tv mer än handboll (vilket inte roar min svägerska) så blir det nog pysselkväll i kväll igen.

Tar med lite bilder på blommor. Längtar så efter våren!


Onsdag

Igår var jag hos tandläkaren. Inte roligt för jag hade ett stort hål på visdomstanden. Dessutom ville tandläkaren inte göra något utan att prata med min onkolog eftersom jag går på behandling. Piss!

På eftermiddagen tog jag min son till vårdcentralen. Öroninflammationen hade läkt fint utan pencillin. Varför han har varit så mycket sjuk eller hade ont i magen fanns det ingen förklaring till. Han är i skolan idag.

Igår kväll hade jag och svägerskan pysselkväll. Hon startade med att virka mormorsrutor till ett par tofflor så hon slipper frysa hemma hos oss :). Jag satt och knypplade. Min bror spelade datorspel och det gjorde även hans son och min son satt och tittade på. Alla tre tjejerna lekte i badrummet. Mysigt med storfamilj!

Idag skulle jag åka till Millesgården och se en utställning, men jag har inte kommit upp ur sängen än. Än finns det möjlighet. Vi får väl se!

tisdag 11 januari 2011

Ingen knyppling

Orkade inte gå till knypplingen på eftermiddagen. Låg i sängen och vilade mig istället. På kvällen efter middagen åkte jag in en sväng till kvällskursen istället. Fick inget knypplat, men det är så mysigt att prata och titta när andra jobbar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Gift igen

Så var det dax för gift igen. Var på SÖS och tog blodprov. Fick den bästa provtagerskan. Hon är den som får mitt blod att spruta ut ur fingret. Dom andra blir ibland tvungna att sticka två gånger. Det gör i och för sig inte mig något eftersom jag inte tycker att det gör särskilt ont eller känner obehag av det. Men det är så roligt att bli omhändertagen av ett riktigt proffs. Därefter anmälde jag mig i kassan och åkte därefter upp till plan 2 för att få en påse gift.

Min son är sjuk idag (igen). Han brukar sällan vara sjuk. Han mådde illa och spydde när jag var borta och nu har han fått feber. Trodde han hade kräksjukan före jul, men jag verkar ha haft fel.

Ska vila lite nu, sedan åker jag och knypplar.

Ha det bäst!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 9 januari 2011

Nya inneboenden

Idag flyttar min bror med familj inkl två husdjur hem till oss. Dom ska få sitt kök renoverat och badrummet reparerat. I två veckor tror dom att dom bor här. Jag tror det blir längre om det är en vattenskada i badrummet. I natt blir det bara två av deras barn som sover här. Imorgon kväll kommer bror med fru och minstingen som är tre år. Dom har flyttat hit sin 17 åriga perserkatt Pontus


och guldhamstern Muffins i samma veva. I höstas bodde min mans bror med familj här och det gick alldeles utmärkt så jag tror att detta kommer gå bra också. Ska ta en bild på djuren vid tillfälle.

Idag är det julgransplundring. Vi blir tre familjer som firar ihop. Först fika, sedan dans runt granen innan den åker ut. Sen godis i massor. För mina barn är det sista dagen med godis tills det blir julafton igen. Dom får pengar och vi slipper dåligt samvete att dom inte får veckopeng eftersom vi föräldrar bara glömmer bort det.

Nä nu är det hopp i duschen, sedan fika. Det är så stressigt :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 8 januari 2011

Stor sorg

Denna dagen utvecklar sig till en j-a skitdag. Det verkar inte gå bra för svenska herrarna i Tour de Ski och vad värre är att det gör ont i skuldran när jag knypplar. Jag fixar inte riktigt att inte kunna pyssla. Det är typ det enda roliga jag har när jag inte orkar arbeta. Något jag kan göra i stunder och som jag kan gå ifrån för att vila om jag behöver. Om jag inte kan gå och inte kan t ex knyppla vad finns det kvar? Ligga i sängen och bli fetare och fetare. Nä, det är riktigt tråkigt så jag är arg, ledsen och förbannad.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 januari 2011

Färdig

Nu har jag legat färdigt i sängen. Är så trött kuddarna och mitt gossedjur Ior. Igår låg jag och körde patiance i sängen på kvällen till sent. Plogbilen körde som en galning utanför. När jag väl skulle sova så kunde jag inte pga plogbilen. Gick upp och drack ett glas mjölk och tog en insomningstablett. Utanför kl 1.30 stod mina grannar och hade synpunkter på plogbilens jobb. Det är inte lätt att skotta sig igenom vallar som plogbilen kör upp när man är äldre och har ont lite här och där. Insomningstabletten hjälpte inte. Det är nog första gången i världshistorien. Så nu är jag både trött och trött på att ligga i sängen.

Är trött på snön också. Nu snöar det igen. Och snön kommer säkert att ligga kvar till i mars. Då blir våren säkert sen. Det enda som skulle vara positivt med det är att orkidéerna i Vadstenatrakten kanske blir sena så man hinner se så många som möjligt. Längtar till våren.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 5 januari 2011

Sängläge

Har helt ockuperat sängen. Maken lagar mat, jobbar och roar barnen. Idag har dom varit iväg och spelat squash. Gick inte ens upp till frukost. Låg kvar tills det blev lunch. Tittade lite på tour de ski och sedan sista avsnittet av Buddenbrock. Resten av tiden har jag legat som död i sängen. Har dock inte haft ont i ryggen och det är skönt. Tog mina Alvedon till lunch. Nu har vi ätit middag och resten av familjen ska titta på Götakanal. Jag blir trött av att äta lite så jag ska nog vila mig :)


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 3 januari 2011

Dax för gift

Så kom vardagen ifatt. Idag är det dax för gift. Får Carbo, Paxene och Avastin.


Är hungrig och uttråkad. Har tittat på ett avsnitt av Buddenbrock på svtplay och dövar tristessen lite. Nu måste jag vänta på Carbon för att jag inte gick upp i tid i morse. Dessutom var jag tvungen att gräva fram bilen. Ska be maken skotta infarten tills jag kommer tillbaka.

Igår låg jag och sov hela dagen. Jag var så trött på att ha ont och Alvedonen tog slut. På eftermiddagen gick jag ut med familjen och köpte Alvedon. Roligt söndagsnöjje med familjen.

Snart är besöket på SÖS klart. Ska hit nästa vecka igen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 1 januari 2011

Nyårsdagen (dagen efter)

Nä vi mår inte dagen efter. Alla inklusive de minsta tog sovmorgon. Vi åt frukost tillsammans och stökade färdigt det sista. Alla utom jag gick ut och åkte pulka. Jag passade på att vila mig. Sedan blev det en sen lunch tillsammans innan min bror åkte hem till sig. Makens bror med barn bor kvar en natt till. Det är trevligt när gästerna stannar kvar :). Idag är det lördag och på måndag ska jag få gift igen. Har för en gångs skull inte lust att få gift. Det känns som ett sundhetstecken, men samtidigt vet jag att jag måste få giftet det för jag har lite för ont i ryggen för att inte känna av cancern.

Sonen har fått ont i örat. Tycker synd om honom att han i princip har varit sjuk sedan julafton. Nu har han haft så ont att han gnällt. Vi har skakat fram lite näsdroppar och så ska ha få ipren som är inflamationshämmande. Det var i alla fall råden från vårdguiden. Det är ju bra om han kan ta död på det utan penicillin.

Nu ska vi se på en film sedan är det dax att sova.