söndag 27 februari 2011

Mycket folk

Jag skulle kunna tänka mig att gå i ide. Massor med goa glada släktingar. Är i Idre på sportlovet. Vi kom upp så tidigt att vi hann åka ett par åk. Nu är jag ännu tröttare än innan :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 februari 2011

Nässelutslag, check

Nässelutslag, check. Klåda, check. Jag är fortfarande prickig och kli-ig. Det verkar inte gå över. Men jag försöker ignorera det. Det går så där. Idag när vi var och handlade så köpte jag på mig ett nytt lager Alvedon. Önskar man kunde köpa pigghet oxå. Jag orkar ingenting. Har lega och sovit i flera timmar efter vår shoppingtur. Hostar och hostar. Trött! Önskar att jag hade något annat att skriva. Något mer inspirerande. Eller att jag hade någon rolig bild. Men nä!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 februari 2011

Kliar

Det kliar över hela kroppen. Nässelutslaget påverkas inte av allergimedicinen. Ringde avd 21 för att få reda på hur mycket Betapred jag kunde ta. Tack för att du finns avd 21. Med läkare som får ordinera :). Åter i sängen där jag ligger och väntar på att kortisonet ska verka. Det kliar så jag blir tokig. Det killar lite på tungan också, men jag har inte svårt att andas. Inget tryck över bröstet. Vill inte åka till akuten om jag slipper.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Prickig korv

Jag tog snällt penicillinet igår. Inatt blev jag prickig. Tog en allergimedicin och den hjälpte mot klådan på händerna. Var hos tandhygienisten på förmiddagen och visade upp mina prickar. Tandläkaren får hitta ett nytt penicillin till mig för det jag fick slipper jag äta mer av. Är fortfarande prickig och flammig. Undrar hur länge det sitter i. Skönt i alla fall att få det ytliga skrapat och putsat i munnen. Tandhygienen är extra viktig när slemhinnorna inte är sig själva på grund av cellgiftsbehandlingarna.

Jag vill vara glad och njuta av livet, men smärta är en riktig glädjedödare. Den tär på humöret, rörelseförmågan och livskvaliteten överhuvudtaget. Har dessutom glömt att köpa mer Alvedon. Vad göra? Jag kommer att ta av citodonet som jag har hemma istället. Måste bli bättre på att ta tabletterna i tid för att slippa att det plötsligt börjar molverka eller göra ont i största allmänhet.

Ner mot tablettförrådet och sedan upp igen för att vila.


- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 22 februari 2011

Vilodag

Förkylningen är bruten, men jag mår inte på topp än. Gå i trappor är som en mardröm. Måste sätta mig och flåsa en stund efteråt. Har mest legat i sängen och sovit. Skulle kunna åkt iväg och knypplat idag, men jag sov istället.

Har börjat äta pencillin idag. Imorgon ska jag till tandhygienisten och varken hon eller tandläkaren vill peta i min mun utan att jag äter pencillin i förebyggande syfte. Jag gillar inte att äta tabletter. Fast just nu äter jag massor med piller känns det som. Alvedon, pencillin och järntabletter. Blir hård av järnet och säkert lös av pencillinet så det blir nog lagom av båda :).

Maken har en galen arbetsvecka. Är på väg hem nu 22.14. Lite sent tycker jag, men jag vet att han har galet mycket just nu. Varför? För att han inte kan säga nej. Har lite dåligt samvete för att jag inte hjälpt till tillräckligt här hemma.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 februari 2011

Hela familjen

Dottern kom hem efter lunchen i skolan så nu ät hela familjen hemma. Dottern ligger och sover, maken och sonen pillar på var sin dator. Jag har precis ätit lunch och har krupit ned i sängen igen. Dunderförkyld!

Har precis läst lite bloggar. Är lite uttråkad. Inte så trött att jag bara somnar.

Vår badrumshantverkare håller på att sätta ihop toan och inredningen igen. Han blir nog klar idag. Vi fick problem med kakelplattor som sprack. Badrumshantverkaren tog på sig felet och rättar till det gratis. Ingen fuskbyggare här inte.

Har tagit Alvedon och ligger och svettas. Tar Alvedon för att jag har ont i skuldran inte för att ta ner någon feber. Febern är mycket beskedlig så jag har inte ringt sjukhuset. Jag är bara dunderförkyld.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 februari 2011

Hemma igen

Har varit i Göteborg i helgen. Vi åkte fastän vi fick reda på att dom verkade ha kräksjukan i familjen. Lördagen var jättetrevlig för vi gick till ett museum och tittade på kimono fushion. God mat på kvällen. Ja, jättetrevligt.

Idag skulle vi åka hem. Jag dunderförkyld med feber och maken kräksjuk. Verkligen inte optimalt. Jag körde till linköping och sedan tog maken vid för då började febern komma tillbaka.

Men det var trevligt :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 februari 2011

Snurvel och jobb

Jobbade idag med. Själva jobbet går bra, men armen den fungerar inte. Den svullnar upp och sedan får jag grymt ont hemma på kvällen. Vet inte vad som är lagom än. Nu har jag tagit Alvedon och ligger med armen på en hög kudde. Innan alvedonen verkade var jag bara ynklig och argsint. Skulle ha ut en väska att packa i, men då ramlade ett täcke ut och det fick jag inte tillbaka igen. Usch, så arg och besviken jag blev. men att ligga i sängen med armen i högläge är ok.

Skriver med vänster pekfinger. Det går såååå långsamt.

Jag har blivit förkyld också. Är så trött, hostig och gnällig att jag inte ens står ut med mig själv.

Men det var roligt att jobba :)

- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 16 februari 2011

Hantverkare och jobba

I måndags kom jag på att jag vill försöka börja jobba 25% om jag inte känner av några biverkningar. Så idag började jag arbetsträna så smått. Det är bara min arbetsgivare som vet om det än. Om det fungerar ska fk få veta att jag börjar jobba 25% fr o m 1 mars. Idag har det i alla fall gått bra. Armen spänner mer än vanligt så det gäller att ta det varligt. Det borde bli bättre i mars om jag får en strumpa till armen. Så cancern är obotbar, men jag kan i alla fall jobba lite. Suck! Än så länge känner jag inte av några biverkningar. Det känns både bra och dåligt. Om jag får biverkningar känns det som giftet tar liksom. Jag vill ju att tumörerna ska bli mindre så jag får mindre ont i skuldran. Det är klart att det är ok om dom inte växer, men bli mindre är bättre.

Imorse väntade jag in en hantverkare som kom på utsatt tid. Vi har fått problem med vårt duschrum uppe och dom ska fixa till det. Men som vanligt är allt inte helt problemfritt. När dom öppnade upp väggen i december så var det torrt bakom, men nu var det kondens bakom gullfibern. Vad göra? Sucka mitt hjärta, men brist inte. Nåja, det är värdsliga problem. Det finns värre saker.

Nu är jag i alla fall trött och har ont i skuldran och armen, dax att vila lite. Imorgon bär det av till jobbet igen. Kanske kan jag göra lite nytta där istället för att gå hemma och vara onyttig.


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 14 februari 2011

Vaknar av smärta

Jag har vaknat av att det gör ont i armen och bröstet. Har precis varit uppe och tagit Alvedon. Nu ska jag ligga och vänta på att den verkar. Tror inte att smärtan beror på giftet jag fick igår (det är över midnatt när jag skriver detta). Det har börjat göra mer ont så jag har börjat ta Alvedon regelbundet. Hoppas att tumörerna minskar i storlek. Snälla gode Gud gör så dom blir mindre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ett hjärta

Önskar dig en underbar alla hjärtans dag!

Nytt gift, långt liv

Så ligger jag åter igen på SÖS behandlingsavd och får gift. Caelyx ska ges var fjärde vecka och blir inte biverkningarna för jobbiga så tänker jag börja jobba 25%. Då kanske jag kan komma upp ur deppet jag befinner mig i. Hur länge kommer jag att hålla på med detta gift? Tills det inte inte hjälper mer eller biverkningarna blir för svåra. Jag kommer aldrig att bli frisk. Jag har otroligt svårt att smälta det. Tror inte att det är sant. Det kan ske under. Låt det ske med mig.


Ute skiner solen och i ljuset ser man tusen små diamanter som dansar. Det är så vackert.

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 februari 2011

Åberg

Jag fick en smartbox av em arbetskamrat. Jättetrevligt! Först funderade jag på att gå på resturang med maken i helgen, men det slutade med att vi åkte tull Åbergmuseumet i Bålsta istället. Jätte trevligt att göra något hela familjen. Tack Hans!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Drömmer

Inatt drömde jag att jag träffade en kvinna som fått bröstcancer. Tänker nog rätt mycket på cancern nu. Jag är svullen och det sticker och värker i bröst och arm. Det är svårt att inte tänka på det. Kanske är tankarna som gör mig så trött. Vill bara sluta med allt, gift, tankar. Jag vet inte hur länge jag ska hålla på och det är jobbigt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 12 februari 2011

Löklördag

Jag har vilat nästan hela dagen och då har jag ändå sovit bra på natten. Förstår inte varför jag är så trött. Jag vill bara sova och vila hela tiden. Och sitta för mig själv och helst ska det vara tyst och lugnt. Just nu är det inte tyst och lugnt för vi är hos makens bror. Dom har en juvel på 3 år och en på 1 år. Say no more! Kan inte låta bli att sitta och le åt galenskapen.

Brorsan flyttade ut idag. Dom har sovit hemma hos sig varannan dag, men idag blev det lite mer definitivt när dom hämtade kläder, katten och hamstern. Dom flyttar nog tillbaka till oss när dom börjar renovera badrummet.

Har ont i skuldran. Har tagit Alvedon, men den verkar inte så bra än. När jag har ont vill jag bara gå och lägga mig. Jag är fet, har ont och har obotlig cancer, suck, inte konstigt att jag vill dra något gammalt över mig.


- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 11 februari 2011

Äntligen fredag

Fixade blodprov på SÖS, men det var lite meck för tilläggsproverna som skrevs in i datorn igår (medan jag såg på) fanns inte på provtagningen idag. Något blev tokigt. Gick till mottagningen och gjorde om det och så upp till provtagningen igen. 5 rör fick jag lämna, men det gick bra.

Sedan tog jag bilen vidare in till stan för att måla akvarell. Nu är det fika hos min bror och sedan blir det äntligen fredagsmys.

Lite bekymrad av att min mage fortfarande levererar löst. Det har inte ens järntabletterna ändrat på. Nu är det svart och löst. Det kanske blir bättre i helgen. Hoppas det för på måndag hoppas jag att jag får mitt nya gift.

Så trött! Skönt att kunna vila lite. Zzzzzz


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 februari 2011

Galen fredag

Ja, se det snöar. Lyckades forsera snövallen med bilen imorse. Fick dessutom skjutsa maken en bit för tunnelbanan hade strömavbrott. Nu ska jag ta blodprov på SÖS.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skitcancer

Hos läkaren fick vi inger bra besked idag. Metastasen vi bröstbenet stod stilla, men metastaserna vi nyckelbenet vid halsen och den i armhålan hade blivit lite större. Ergo - cellgifterna och avastinet jag fått hittills hjälper inte längre. Jag måste byta gift. Jag hade trott och hoppats på att dom skulle ha krympt så det var ett grymt bakslag. Men som läkaren sa, läget har inte blivit värre eftersom jag inte har fått något nytt.

Imorgon ska jag ta blodprov inför cellgiftbehandlingen på måndag. På det igen! Även om jag inte någonsin kommer att bli av med det kan jag inte sluta hoppas på det. Oavsett vilket så kommer jag inte dö inom de närmsta åren, men jag kommer kanske inte att orka arbeta så mycket som jag skulle vilja.

Har varit och sett och hört Eva Dahlgren på Rival ikväll och det var iallafall jätte trevligt. Och imorgon är det en ny dag med massor med spännande saker.

Natti natti önskar en super trött livslevande liten människa........

- Posted using BlogPress from my iPad

Bakslag

Metastaserna hade blivit lite större. Nya cellgifter. Deppig! :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 februari 2011

Fika på jobbet

Idag klev jag upp och åkte till jobbet. Jätte roligt och jätte jobbigt. Bara pratar och dricker kaffe (fastän VD sagt att vi ska fika mindre). Ja, ja, jag gör det jag kan, dvs fikar.....det är skönt att träffa kollegorna, men det är också jobbigt för jag får massa frågor som det är svårt att svara, som när är du klar, vad händer sedan. Jag ska till läkaren imorgon. Maken följer med. Vi ska får svar på CTn som jag var på för en vecka sedan. Är dom borta eller syns metastaserna fortfarande? Kan jag få reda på hur länge jag måste fortsätta med giftet? Tips på en bra lymfterapeut? Kan jag få remiss till något privat lymf ställe? Jag vill börja jobba och inte gå i något väntläge längre. Har fått tid till en lymfterapeut den 10 mars. Det är långt dit. Kunde fått komma veckan tidigare, men det krockade med behandlingen och den är ju också viktig. Aargh!

Både bävar och längtar till imorgon. Armen är trött så jag ligger redan i sängen och ont i skuldran har jag och alvedonen är nästan slut. Har fyra kvar. Och gnäller gör jag. Nä nu får jag ge mig. Jag har hälsan om man bortser från en liten släng av cancer.

God natt!


- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 8 februari 2011

Tisdagsmys

Har varit och knypplat idag. Det är något som armen tack och lov nästan fixar. Underarmen stasar lite, men det kommer förhoppningsvis att lösa sig under natten. Jag har fortfarande inte knypplat färdigt övningsspetsen som jag håller på med för jag knypplade fel och fick ägna mig åt en del bakåtknyppling. Imorgon ska jag åka till jobbet och fika, hurra!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 7 februari 2011

Nä, det gick inte

Försökte ta mig till porslinsmålningen nu utan bilen. Det gick inte på grund av armen. Det gjorde ondare och ondare så när jag var nästan framme vid tunnelbanan så vände jag och gick hem. Lymfterapeuten har inte ringt idag. Jag ska maila henne imorgon. Fick ett superbra tips via en kommentar, tack! Jag måste lägga på ett kol för att få ordning på armen. Har inte tid att vänta snällt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 6 februari 2011

Dumma arm

Min arm har blivit ännu sämre. Vi har försökt linda den och det har hjälpt lite. Men min livskvalité har försämrats och jag är jätte ledsen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 februari 2011

Jävla skitarm

Har ödem i min högerarm och höger bröst. Det spänner och gör ont och jag är jävligt ledsen för det. Det begränsar mig och jag gillar det inte. Imorgon blir det en tur till Apoteket och köpa lindor för att linda armen. Hoppas lymfterapeuten ringer i nästa vecka och att jag snabbt får en tid. Det gör ont!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tack för alla glada tillrop

Tack för alla glada tillrop under tiden jag var på SÖS. Det värmer verkligen att läsa kommentarerna. TACK!

Jag har inte skrivit något sedan jag kom hem. Jag har inte gjort något mer än att ligga i sängen. Igår var jag sjukt trött i kroppen (tror att HB var lågt) och idag blöder jag näsblod så blodplättarna har nog inte heller någon toppnotering. Det blev inget gift denna vecka, men det känns som rätt beslut. Min kropp är trött. Den piggaste av mig och min kropp är jag. Jag kan tänka mig att späka mig längre och hårdare än kroppen fixar, men det är ju för att jag så rysligt gärna vill slippa den här skiten. Tyvärr så går den ekvationen inte ihop och då är det bra att jag har en onkolog som har koll och säger stopp när jag blir lite för ivrig.

Nästa vecka har min kropp ordinarie vilovecka. Då ska jag till jobbet. Idag ska jag till Östasiatiska museet och titta på keramik och terrakottaarmén.
Mamma och moster hade matlagning till mig och min familj igår. Nu har jag massor med god lchf-mat i frysen. Tycker att det är så gulligt och omtänksamt. Moster frågade först om hon fick göra det. Inte säger man nej till ett sådant underbart förslag. Gulle moster och gulle mamma. Mamma sov över så nu har jag äntligen fått träffa henne. Hon har fullt upp med kyrka, politik och sin döda makes mamma och flänger mellan Östergötland och Stockholm som om hon hade eld i baken. Min ingifta farmor hade brutit lårbenshalsen och är över 90 år och nu när hon har svårt att gå (läs kan inte stödja på benen) så får hon inte komma hem utan har fått plats på ett äldreboende dit hon ska flytta efter helgen. Det innebär att mamma får ett hem som ska packas ihop, flyttas och sägas upp. Jag har för mig att gamla människor inte mår bra av att flytta till nya ställen. Undrar om farmor kommer att förstå att hon inte kommer att komma "hem" mer, att hem är där hon är. Min moster har redan ställt sig i kö till ett visst äldreboende som det är 16 års väntetid på och hon är bara strax över 60. Helt galet! Känns väldigt konstigt när föräldragenerationen börjar planera för  att bli gammal och sjuklig. Jag har inte börjat planera min hädanfärd, men det kanske beror på att jag ska bli frisk :) och leva riktigt länge......

Nä, nu är det dax att sätta igång. Hej och hå och en flaska med rom. Idag är det fredag, FREDAGSMYS!

tisdag 1 februari 2011

Home sweet home

Hemma igen. Så himla skönt att lägga sig i sin egen säng även om den inte ställbar på något sätt. Inga pip, utan klara små barnröster. Ikväll ska jag duscha och tvätta håret. Känner mig rätt sunkig även om jag vaskat av mig där, men håret kunde jag inte tvätta när jag var kopplad till droppställningen.

Fick åka hem idag under förutsättning att magen inte krånglade när jag började äta. Uppblåst, öm och pruttig går tack och lov inte under betäckningen krånglig. Nu blir det inget gift denna vecka eftersom dom tror att det som satte igång magen och febern var just behandlingen jag fick förra måndagen. Sedan ska jag vara fri veckan därefter enligt den ursprungliga planen. Därefter är det kur som vanligt. Inga förskjutningar alltså.

Avd 21 är en helt ok avdelning, men så skönt att vara hemma.


- Posted using BlogPress from my iPhone