tisdag 31 maj 2011

Längtar

Jag är inte på något sätt en självplågare, men jag längtar till imorgon. Jag vill sluta flåsa och ha ont. Längtar!- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 30 maj 2011

Urtappning

Dom ringde från avd 21 och meddelade att jag fått tid på ultraljud för urtappning nu på onsdag. Redan, hjälp vad fort det gick. Blodprov imorgon och sedan inläggning på onsdag klockan 8. Svårt att tänka på något annat. På onsdag har vi bröllopsdag. 15 år sedan vi gifte oss. Har planerat att gå ut och äta med ungarna. Vet inte hur det bli med det. Får ligga kvar på avd 21 om det är mycket vätska som ska ut. Maken följer med mig så vi får lite kvalitetstid på SÖS tillsammans. Så det kan bli i cancerlandet.

Idag har jag och svägerskan varit på Alvikstorpet och jobbat med keramik. Jag gjorde en ljusstake i form av en påsklilja och en liten ringlad skål. Svägerskan gjorde en kavlad mugg och en tummad skål. Att boka tid med svägerskan för att komma till Alvikstorpet är en del av min hemläxa mot depressionen. Nu ska jag dit igen på tisdag i nästa vecka för finjustera innan bränning. Det känns fantastiskt att komma igång igen. Mer tabletter åt folket. Hade jag inte haft tabletterna hade det varit svårt att ta sig tillbaka.

Imorgon ska jag ta blodprov och fika på jobbet. Det känns bara bra, inte jobbigt alls.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 29 maj 2011

Helg

I torsdag skördade jag granrötter tillsammans med kursdeltagarna som ska göra en rotkorg. Det var otroligt jobbigt och jag hade träningsvärk dagen efter. Vi ska ut om två veckor igen.

I fredags var jag på Golden Hits med ett par arbetskamrater. Det blev sent för min del och gav träningsvärk det med.

Igår åkte vi till min mamma för att hjälpa till lite. Hennes ena katt Miranda hade fått en kattunge för någon dag sedan.


Den sötaste lilla kattpojke som sett dagens ljus :) Vill ha!

Idag har vi besökt båten och svärmor. Det supertråkiga är att båtmacken inte hade öppet pga av flytt och vi har ingen soppa kvar alls. I alla fall inte så det räcker till dom andra mackarna. Nästa helg måste vi lösa detta på något sätt. Vår motorbåt dricker bensin som om det vore vatten så det är inte så roligt att kånka dunkar för att få i tillräckligt i tanken för att kunna åka och tanka.

Mår ganska ok med armstrumpa och Alvedon. Träningsvärken gör att jag känner mig lite bakis och skakis. Vätskan i lungsäcken gör att jag är trött och flåsig. Men på det hela taget känns det ändå rätt ok.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 maj 2011

Ont i ryggen

Jag tror att vätskan i lungsäcken påverkar mig mer än jag trott eller så har det blivit värre. Det gör ont i ryggen oavsett om jag ligger, sitter eller går. Det går inte att ligga på höger sida alls. Otroligt frustrerande.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 maj 2011

Svar från onkologen

Min onkolog ringde med svar från CTn. Det var svårbedömt sa hon för vissa tumörer hade blivit lite större och andra lite mindre och några var oförändrade. Det positiva var att det inte fanns något i skelettet, levern eller i lungorna. Dom sitter alltså fortfarande bara i lymfkörtlarna. Hon ska diskutera med dom andra på läkarkonferensen på torsdag om det ska sättas in något annat cellgift för att öka effekten. Vätskemängden i lungsäcken hade ökat och hon rekommenderade att tömma ut det. Jag kunde få fundera på det, men efter att hon berättat hur det gick till sa jag att jag ville det. Just nu är det väldigt jobbigt att gå uppför. Minsta lutning och jag flåsar som om jag sprungit en mil. Men lungsäcken kommer inte att tömmas imorgon. Det ska till ultraljud och sängplats så det kan dröja lite innan remissen blir besvarad. Det känns dock lite läskigt att få en kanyl in i lungsäcken för att tömma ut vätska. Usch! Minns vad Linda tyckte om det och det gjorde hon inte, men å andra sidan hade hon väldigt svårt för sprutor.

Idag har jag inget planerat så jag ligger kvar i sängen. Inte så begåvat eftersom jag mår lite halv illa. Borde gå upp och äta lite frukost och ta mina mediciner. Men det är samtidigt så skönt att ligga kvar och veta att jag inte måste iväg någonstans. Vet inte om det är depressionen som talar eller om jag faktiskt bara uppskattar en hemma dag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 23 maj 2011

Usch, trött igen

Har redan blivit trött efter cellgiftet. Känner mig bakis och skakis. Har ändå roat mig med att läsa bloggar. Det finns en bloggerska som jag saknar så otroligt mycket - Linda. Jag kände henne inte personligen, men hennes blogg berörde mig djupt och var ändå rolig att läsa. Imorgon har jag inget inplanerat och jag tycker det ska bli så skönt. Väntar dock samtal från min onkolog med provsvar från CTn på förmiddagen. Både vill veta och inte. Tänk om metastaserna blivit fler och större. Jag orkar inte med det. Tycker att det är skit som det är ändå, det behöver inte bli värre. Tänker på de tjejer som nyligen fått sitt cancerbesked och opererats och påbörjat sin behandling, sin resa. Jag hoppas innerligt och ber för att de ska slippa återfall. Cancern har de blivit av med. Behandlingarna som de genomgår nu är bara topping för att skiten inte ska komma tillbaka. Dom kämpar för att få tillbaka sina liv. Vi som inte blir av med skiten vi kämpar för våra liv och för att leva med skiten. Och ändå finns hoppet, att bli helt frisk. Är det inte fantastiskt.

Sov gott!


- Posted using BlogPress from my iPad

Ont idag

Otroligt trött i armen efter helgen. Det var lite för hårt arbete för kroppen. Får ta det i kortare pass i framtiden.

Nu ligger jag i en säng på behandlingsavdelningen och ser molnen flyger fram över himlen. Svalorna kastar sig fram över genom rymden. Själv ligger jag med slutna ögon och pausar. Maskinen pumpar sakta in den röda vätskan. För långt liv.

Det känns som depressionen håller på att brytas. Kanske. Ibland blir jag så trött och längtar till sängen. Idag trodde jag att jag var "stark", men just nu är jag så trött. Det är bara att ha tålamod. Men det är svårt. Jag får se vad resten av dagen har i sitt sköte.

Åkte vidare till Jula och köpte slöjdkniv och skedkniv. Det kändes bra att vår lärare i helgen inte ansåg att det behövdes top of the line knivar. Den kniv jag gillade bäst var en handsmidd kniv med väldigt kort blad som kostar ca 300 kr. Inte mycket för en handsmidd kniv, men lite mycket för någon som vill utöka sina hobbys.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 22 maj 2011

Sista täljet

Idag var sista dagen i Slöjdhusets oas. Vi lärde oss att slipa/bryna knivarna och att göra skydd till knivarna av näver (vi övade oss på papper). Jag täljde färdigt skeden.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 21 maj 2011

Täljhelg

En heldag med kniv och yxa. Lite för tungt för en ödemarm även om armstrumpan är på. Men det är roligt. När jag kom hem sågade jag ut ett litet ämne till en pytteliten skål i en. Den är nog lite för torr, men jag ska försöka. Min största förvåning var att det bara var tjejer på kursen. Jag blev inte besviken, bara förvånad. Fast det är klart, läraren är karl. Kursen fortsätter imorgon oxå så jag kanske lyckas ta någon bild på arbetena.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 maj 2011

Ute

Vår städängel städar inne och jag har gått till Konsum och inhandlat mer rengöringsmedel. Nu sitter jag under tak i trädgården och tänker läsa tidningen. Det blåser och är gråmulet. Skulle inte bli förvånad om det börjar regna.

Har en krollilja i trädgården, men jag har aldrig sett den blomma för den brukar alltid förolyckas innan den kommer så långt. Men vem vet. I år kanske den klarar sig.
Uppdatering.
Från blygrå himmel till blå och solsken. Tänk vad man får uppleva saker när man inte ligger i sängen. Skabbiga skator som flyger in i trädgården för att beta. Det är nästan så jag blir sugen på att hämta papper och färg.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 maj 2011

Rätt väg

Har varit hos kuratorn och psykologen idag. Jag är på rätt väg även om medicineringen inte hjälper än. Har ökat dosen idag igen och bokat en dejt med en svägerska för att åka till Alvikstorpet och jobba med keramik. Det är en del av min hemläxa tills vi träffas igen. Hoppas att den medicin jag redan äter kommer att hjälpa. Nu ska jag vila lite sedan ska jag tvinga mig upp för att ta mig till knypplingen. Jag bara måste iväg. Basta!


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 16 maj 2011

Inget gift

Tog blodprov inför behandlingen, men dom vita var för låga så det blev ingen behandling. Blev inte besviken. Det är rätt skönt att mina utslag får en vecka till på sig att läka. Det som känns lite så där är att Neulastasprutan inte verkar hjälpa. Fast det kanske bara är inbillning och det kanske skulle vara ännu sämre om jag inte tog den. Men vad vet jag.

Svärföräldrarna är här och stöttar mig. Svärmor tvättar och vattnar blommor och svärfar gräver upp maskrosor. Jag kan lägga mig i sängen och löka. Väntar samtal från onkologen med resultat från CTn. Borde åka och träna idag, men jag är så trött. Jag ska ta en tur till Bromma och hämta båtkapellet som är färdigtvättat med svärföräldrarna i eftermiddag istället.

Har fått den nya något mer slimmade armstrumpan. Har inte använt armstrumpan på ett par dagar eftersom jag fick utslag i armvecket. Nu när jag började använda den igen svullnade handryggen upp, så det tar väl ett par dagar för kroppen att vänja sig igen.

Nu ska jag löka lite, sedan blir det dusch och insmörjning.


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 15 maj 2011

Möhippa igår

Igår var jag iväg på en möhippa. Så roligt och trevligt. Var helt slut när alla gick ut på lokal så jag åkte hem och lade mig istället. Svärföräldrarna passade 5 barnbarn här hemma. Mina barn är äldst och kunde hjälpa till. Det hade gått hur bra som helst. Maken är på konferens hela helgen och kom bara hem för att sova lite. Ikväll åker han till Finland.

Svärföräldrarna stannar kvar till imorgon eftersom jag ska få gift imorgon. Det är jätteskönt för dom hjälper till med allt.

Har haft ont i ryggen i natt och hela förmiddagen. Blev väldigt bekymrad över att inte Alvedonen hjälper. Har tagit en diklofenak nu på eftermiddagen för att testa om det hjälpte och det gjorde det, tack och lov.

Alla vuxna som var på svensexa och möhippa är lite trötta idag :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 12 maj 2011

Min säng

Min säng är som fastklistrad till min kropp. Det enda som sliter kroppen ur sängen är avtalade tider. Idag ringde en arbetskamrat och eftersom jag inte varit där på en månad bestämde jag att jag ska dit på onsdag. Min jobbarkompis berättade en rolig sak och em tråkig sak. Jag hade koll på båda. Hennes kommentar var - för att inte ha varit här på en månad är du väldigt välunderrättad. Ja, det blir man när ens enda arbetsuppgift är att lyssna på skvaller samtidigt som man fikar :). Men ibland går saker mig förbi och då blir det verkligen nyheter. Har inte tagit alla mina tabletter idag, inte ens Alvedon. Men jag har inte ont så jag har glömt bort dom. Så bra! Att jag inte har ont. Måste dock ta mina andra piller.

Det blåser ute. Till kvällen kommer kanske regn och åska. Det lär märkas om det gör det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 maj 2011

Skiktröntgen

Ikväll har jag varit på CT på SÖS. Får svar via telefon om ungefär en vecka. Annars händer det inte mycket. Det kliar som vanligt nu när allt ska läka.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 10 maj 2011

Vändning

Jag tror att det börjar vända med alla röda blemmor. Så nu när alla små sår ska läka ut killar och kliar det så man kan bli tokig. Ser helt bedrövlig ut. Ska försöka sova, men jag tror inte att det blir lätt.

Natti natti!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 9 maj 2011

Underbart med sällis

Idag har jag en kompis här som sitter och jobbar. Det innebär att jag oxå får saker gjorda. Ringer samtal och fixar lite. Det är många kompisar som kan göra så, det vill säga sätta sig hemma hos och jobba. De flesta har ju liksom 9-17 jobb och sitter där de sitter. Egen företagare däremot kan vara flexiblare. Tack för att du finns!

Jag är fortfarande svidig och kliig. Det har inte lugnat ner sig. Jag ser rent bedrövlig ut under tröjan och huffar och puffar så fort jag ska röra på mig. Idag ska jag iväg och träna. Tänker komma dit ombytt och direkt efteråt ska jag lämna in ett båtkapell för tvätt i Bromma.

Igår kom pappa hit med en kompis. De hade med sig en lång pinne av en en som kompisen fällt för ett år sedan. Jag ska på täljhelg nästnästa helg. Då har jag ett stort ämne superhårt trä att börja jobba med sedan. Hoppas verkligen att det fungerar nu med armstrumpan. Jag använder inte strumpan sedan ett par dagar tillbaka sedan jag fått blåsor i armvecket på ödemarmen. Nu ska jag vila mig lite innan jag ska iväg på träningen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 8 maj 2011

Soligt och varmt

Det är underbart ute i solen. Vi har ätit frukost ute både igår och idag. En annan sitter i skuggan för att inte bli för varm. Men för dom som kan vara ute i solen är det fantastiskt.


Maken och sonen städar med klassen i en park för att få ihop pengar till klassresan. Dom åker på klassresa varje år. Det tycker jag är för ofta. Det blir otroligt slitsamt för oss föräldrar att fixa loppisar, städområden mm.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 maj 2011

Ont överallt

Det gör ont och svider på min kropp. Det har blivit värre sedan jag var hos onkologen. Jag skulle säga till om det blev värre vilket kan innebära reduktion av giftet med 25% eller ytterligare en vecka innan jag får gift. Jag har fått utslag på min ödemarm i armvecket och tendens till självsprickor på armbågen. Så här ser vänster armbåge ut.


Det är rött, blåsigt, narigt och svider som satan. Jag smörjer för att det inte ska bli värre, men vill samtidigt inte att de pyttesmåkärlen ska utvidga sig och förvärra det hela. Jag är lika dan under vänster armhåla. Självsprickor har jag även fått på hälsenorna och i vecken till stortårna. Svårt att ha skor och kläder och hålla humöret på topp. Tycker fett synd om mig själv.

Dottern är på klassresa till barnens ö. Får hem henne idag. Längtar tills 16.30 då hon ska komma med tunnelbanan. Sonen och maken fixar i trädgården. En annan ligger i sängen.

Trodde inte att det skulle bli så eländigt med kroppen denna gång. Jag har undvikit varmt vatten, men det verkar inte ha hjälpt mer än lite. Hoppas verkligen att caelyxen gör någon nytta på metastaserna. Att ha det så här, om än bara en vecka av fyra, är inte roligt. Har himla svårt att acceptera biverkningar när jag vet att jag inte blir helt frisk.

Ska försöka ta mig ut idag och fota björkstammar och Magnolia. Det borde göra mig gladare.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 maj 2011

Läkarbesök

Så var det dax för läkarbesök. Jag brukar vara glad och positiv, men det var jag inte idag. Jag tog upp alla mina bekymmer med kroppen och att jag är deprimerad. Sedan blev vi mer konkreta och min onkolog försökte hitta sätt att minska mina biverkningar med mera. Kuratorn och psykologen tar hand om depressionen och det känns bra. Det var otroligt jobbigt att släpa sig till SÖS. Jag flåsade, huffade och pustade. Saknar verkligen min bil. På vägen hem handlade jag lite mediciner och mat.

Nu vill jag bara sova......


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 4 maj 2011

Bilen

Igår sent på eftermiddagen ringde verkstaden och berättade att för 4.000 kr kunde de byta ut en trasig slang. Sedan skulle nya tester göras. Slangen skulle de få som idag på eftermiddagen. De sa även att de skulle ringa idag. Idag har de inte ringt......

Jag har legat i sängen hela dagen. Varit uppe två gånger. Första gången för att hämta svärföräldrarna i deras bil. Andra gången för att fixa middag till mina stackars barn. Jag åt middag med dom, men två ägg och en burk makrill är allt jag har fått i mig idag. Ungarna fick påskmust att dricka, vilket är det godaste jag vet. Ibland är det svårt att stå emot. Jag har fantasier om ceasarsallad, räkor och advokado. Om jag bara orkade skulle jag kunna fixa det. plättlätt, men då måste jag slita mig från sängen och det gör jag bara om jag har en tid att passa.

Imorgon har jag en tid att passa. Maken och jag ska till min onkolog. Jag ska visa upp min prickiga, flammiga och lite svidiga kropp. Gnälla över sår på tungan. Självsprickor på hälsenorna, händerna och armbågarna som svider och gör ont. Jag som aldrig smörjt in mig har blivit tvungen att börja göra det. Annars kliar hela kroppen av torrhet och jag spricker och svider. Ja, ni förstår, värsta gnället. Har lite svårare att ta biverkningar när jag måste fortsätta med gift tills vidare. Tills det inte hjälper längre och metastaserna blir större igen. Depp, depp.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 2 maj 2011

Måndag

Efter en trevlig helg är det åter vardag. Jag har två svägerskor som är sjuksystrar och har oregelbundna arbetstider. Idag kom en av dom hem till mig och vi tittade på Greys Anatomi tillsammans. Tre avsnitt hann vi med innan jag var tvungen att göra mig i ordning för att gå till träning på Hela kroppen hälsa. Har inte tränat på år och dagar och jag har nu tränat tillsammans med andra kvinnor som haft bröstcancer. Det var så jobbigt, men roligt så jag går dit nästa måndag igen. Det blir bra att träna upp lite kondition och rörlighet i skuldran.

Imorgon ska jag lämna in bilen till verkstan. Innan påsk lämnade jag in den för att en lampa lös. Under påsk har vi tyckt att den gått orent och den dagen jag tänkte åka in med den igen började en ny lampa blinka. I två dagar försökte jag få in bilen utan resultat. Till slut bokade dom en tid till nu imorgon. I helgen har två lampor till börjat blinka och lysa inklusive den jag fick åtgärdad före påsk. Gissa om jag är arg. Rapport om besöket kommer......

Sov gott!


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 1 maj 2011

Valborg

Vi är på Ludwigsbergs herrgård och myser oss. Herrgården ägs av en superkompis. Hon är inte bara supertrevlig, hon är superduktig. Igår fixade vi med en av flaggstängerna, lekte lekar, åt god mat och eldade och sjöng.Idag fixar vi nästa flaggstång. Ok, inte jag, men dom andra gästerna. Jag har bara hälsat på får och lökar.


- Posted using BlogPress from my iPhone