torsdag 30 juni 2011

Regn

Det har varit fint väder här i Vadstena tills nu. Regnet öser ner. Makarna och resten av barnen är påväg hit. Dom skulle tälta, men eftersom det redan börjat regna har jag fixat ett vandrarhemsrum åt dom.

Här i Vadstena finns min älsklingsväxt Murreva. Liten med murgrönslika blad och lejongapslika blommor.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 juni 2011

Long time, no write

Har varit på bröllop i Finland och fått en ny svägerska. Kom hem på måndagen och vände för att åka till Vadstena med dottern för att knyppla. När hon inte knypplar badar hon med kusinen och min svägerska passar dom. Hur bra som helst.

Vadstena visar sig från sin bästa sida. Solsken och varmt. Ikväll blir det förhoppningsvis rökt sik till middag. Mums!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 juni 2011

Rensat

Alla rötterna som gick att rensa är rensade. Behöver många fler för att kunna göra en korg. Men just nu vill jag bara njuta av de rensade, nästan vita rötterna som ligger i bastun.

Måste packa. Ska på bröllop i Finland och knyppling i Vadstena. Stressigt värre på måndag när båten kommer in och jag snabbt, snabbt ska flytta över packningen till svägerskans bil och så in med knyppelsakerna och så fort, fort iväg.

Nej, på med armstrumpan och sätt igång att packa.


- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 20 juni 2011

Bloggtorka

Det finns massor av roligt att skriva så varför har jag bloggtorka? I lördags lyckades vi t ex få ut båten på en långtur till en ö vi kallar familjeön. Innan vi landade vid ön drog jag upp 8 strömmingar. Mysfiske! Solen sken på oss så fort vi klev iland och så blev det mulet när vi åkte därifrån.

Igår var jag på SÖS och fick mitt gift. Dom vita var uppe i 3,1. Den senaste behandlingen var ur biverkningssynpunkt otroligt smidig så om jag slipper depressionen så vädrar jag morgonluft när det gäller att börja arbeta deltid efter sommaren. Jag hoppas verkligen att det ska fungera för jag längtar verkligen.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet. Var på ett möte med kollegor och därefter gick vi ut och åt. Supertrevligt!

Jag avslutade kvällen med att rensa lite granrötter som jag dragit upp tidigare. Myggorna kalasade på mitt blod så det blir bra att fortsätta med rensandet idag på dagen när myggorna sover. Hoppas att regnet håller sig borta. Annars blir jag blöt för rötterna måste rensas medan det fortfarande går att få bort barken. Så fort rötterna råkat torka går det inte att få bort barken. Har en hel sopsäck med rötter som jag dragit där rötterna torkat en gång. Bara att slänga och dra upp nya. Måste ha massor av rötter för att kunna binda en korg. OBS man måste ha markägarens tillstånd för att få dra rötter. Ingen allemansrätt gäller för det.

Idag måste jag köpa ut Neulastasprutan för den ska jag ta vid 12. Annars blir det en lugn dag.

Jag har börjat läsa en bok. Det var länge sedan jag orkade koncentrera mig på att läsa, så det känns underbart. Boken heter Awakened av P.C. och Kristin Cast (en vampyrbok i A house of night novel).


Även om det är en ungdomsbok där språket inte är tungt så är den ändå på engelska, så det känns som ett kvitto på att det går åt rätt håll med depressionen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 16 juni 2011

Aliens

Jag har börjat med tilläggsmedicin mot depression. Det tar ett par veckor att utvärdera om den hjälper. Men det känns ändå bra att fortsätta testa. Hoppet är det sista som sviker.

Idag har jag varit med sonen hos tandläkaren. Sedan har jag stirrat på tre Alien-filmer på raken. Ser det som ett friskhetstecken. Måste vara bättre än att ligga i sängen. Tvättat två tvättar har jag också hunnit med och varit hos lymfterapeuten och lämnat tillbaka två hyrfilmer och fikat med barnen. Blir alldeles imponerad av allt jag gjort. Imorgon vill jag åka till jobbet, rensa rötter och hälsa på min ingifta farmor. Vi får se vad det blir.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 14 juni 2011

Kurator

Idag hade jag återbesök hos kuratorn och psykologen. Jag försov mig. Skulle vara där 10, men vaknade istället strax före. Panik! Jag skulle få tilläggsmedicin och vad skulle hända nu. Ringde kuratorn direkt och pratade in på telefonsvararen. Nu har jag pratat med båda två. Ska få tillägget. Men jag har fortfarande ångest. Har varit uppe och ätit en tallrik fil och mina tabletter och Alvedon. Det är jobbigt nu. Men jag har inga prickar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 13 juni 2011

Festhelg

Mamma fyller 70 år i år och i lördags hade hon kalas hemma. Mycket att göra, men när gästerna väl kommer är det trevligt. Eftersom vi var hos mamma kunde det bli lite gullande med kattungen. Han är inte tre veckor än och kan ändå leka. Rund och go. Hur gullig som helst faktiskt.


Biverkan i form av prickar och klåda lyser fortfarande med sin frånvaro och ingen är gladare än jag. Jag tar vitamin B6 varje morgon för att slippa prickarna och det verkar fungera. Tyvärr är armen jättesvullen och jag har ont i skuldran och mitt svullna bröst. Men annars är det bra om vi bortsett från depressionen. Jag är i alla fall vid gott mod och träffar kuratorn och psykologen imorgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 10 juni 2011

Skolavslutning

Båda ungarna har haft sin skolavslutning. Farmor, farfar och två små kusiner var med och lyssnade på skönsången.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 8 juni 2011

Nått positivt

Jag har inte en enda prick fastän det har varit varmt. Inte klåda någonstans. Mina ben har inte sett så fina ut på flera månader, prickfria. Det är sagolikt skönt. Nu ska jag gå upp och klä mig. Snart ska jag till dotterns fritids för avslutning och salong Framtiden.


- Posted using BlogPress from my iPad

Sängen

Jag har de senaste dagarna inte velat ta mig ur sängen. Tyvärr hålls jag sällskap av mina tankar, men när jag är med människor är dom så äppelkäcka och kommer med massor med bra förslag på vad jag ska göra för att bli frisk. Förut låg jag bara och sov när jag inte ville kliva upp. Nu ligger jag vaken och tänker och är arg. Arg för att jag ligger här och ödslar bort mitt liv, men det hjälper inte. Kommer inte upp ändå.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 6 juni 2011

Blev det bättre

Ja, jo, näe. Det är ungefär som innan. Förut flåsade jag kraftigt i uppförsbackar. Efter att ha tömt ur 1,5 liter vätska ur lungsäcken så är det fortfarande tungt i uppförsbackar. Men jag flåsar inte lika kraftigt och behöver inte sakta av på farten. Så ok, det har nog blivit bättre. Dom som har vatten i båda lungsäckarna och flåsar bara dom rör på sig känner nog av ännu mera. Frustrerande bara att ha så dålig kondition.

Har varit inne i stan på Nationaldagsfirande. Mycket folk, men ok ändå för det gick att ta sig fram med en cyckelkärra och två sulkys. Tack för att det blåste bra hela tiden. Hoppas att jag inte triggat igång röda prickar och klåda.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 5 juni 2011

Stockholm

Hemma, hemma. Ont i skuldran, ont i huvudet, men ingen feber :).

Har varit hos mamma i ett par dagar och lånat ut min man. Han har jobbat och slitit och tar fn igen sig i en solstol ute. Min bästa gullis! Kattungen Nils har växt vansinnigt mycket på bara en vecka. Förut fick hela kroppen plats i min hand. Nu får han inte riktigt plats. Har sett den grå strykarkatten som är hans far.


Ligger nu helt utslagen i sängen. Har tagit Alvedon för det gör ont överallt tycker jag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 3 juni 2011

Utskriven igen

Blev utskriven vid lunch. De kunde inte hitta något.

Just nu mår jag så där. Har ont i skuldran och vill bara dra något gammalt över mig.

Mammas katta hade stuckit med kattungen. Hon blev störd av snickaren. Mamma sa att hon var i vedboden och där finns det mycket bråte. Men efter att ha suttit där i mindre än en kvart kom hon dit. Spann när jag klappade henne. Jag tog kattungen och gick in med honom sedan hämtade jag mamman. Fast hon kom självmant och spann som bara hon kan göra. Nu ligger dom i bakre hallen igen. Det är där dom ska vara.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 2 juni 2011

Inne på SÖS igen

Hann inte vara hemma många timmar innan Alvedonen gick ur kroppen och jag hade feber. Suck! Maken skjutsade tillbaka mig eftersom jag kan vara låg i vita pga kur. Nu har dom dragit massor med blododlingar och prov. Jag är trött och har ont i skuldran. Ska dricka lite te och sova med.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Hemma igen

Hemma igen och 1,5 kg lättare. Vet inte vad det är med sjukhus som får en att längta hem. Det var bara obehagligt att dra slangen. Det killade i lungsäcken och man kände hur den åkte upp. Efteråt hostade jag som en galning. Nu skrapar det när jag andas för skivorna skaver mot varandra. Det blir nog bra snart. Just nu är jag bara trött. Ska vila lite. Over and out!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Snart klar

Igår tappades jag på en liter. Idag har det bara blivit lite mer än 5 dl. Andra tappningen nu på förmiddagen har det bara blivit 100 ml. Båda jag och sköterskan blev förvånade eftersom det rann så bra på morgonen.


Det ser så äckligt ut. Som kiss. Det är nog bra att man slipper se sina kroppsvätskor annars skulle man nog bli så äcklad.

Igår blev en fantastisk dag. Ungarna och maken kom med bubbel och jordgubbar och sedan gick vi ut på restaurang eftersom jag fått permission.

Nu ligger jag och känner hur slangen skaver i lungsäcken när jag andas. Det gör inte ont, men det känns att något är där.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 1 juni 2011

Urtappning

Så är det äntligen dax. Klockan 8 var vi på avd 21 för inskrivning. Bytte om till dom snygga sjukhuskläderna. Fick åka säng till ultraljud. Gillar inte att bli skjutsad i säng. Så sjuk är jag inte, men jag hade inget val. Nere på ultraljud var det mycket förberedelser med sterila dukar etc. Kändes plötsligt som en jätte grej, men att sedan få in slangen gick på ett kick. Det var lokalbedövningen och tvätten med iskall sprit som var mest obehaglig. Slutligen tömde de ut 5 dl och skickade tillbaka mig till avdelningen. Nu ska jag tömmas var fjärde timme tills jag är tom. Och ingen vet hur mycket som finns där inne. Det är bara att tömma och se.


- Posted using BlogPress from my iPhone