fredag 25 november 2011

Snabbvecka

Snabbt tempo hela veckan. ASIH håller efter mig, att jag sköter magen, tar mina mediciner. Samma sak med mamma och svärmor. Skjutsas till strålningen varje dag och har nu bara två gånger kvar. Arbetsterapeuten och sjukgymnasten har varit här idag och lämnat en rullator och en pall till duschen.

Även om ASIH kom in i bilden nu så blev det lite mycket. Jag hinner inte riktigt med. Hur sjuk är jag? Kommer jag att ha bra dagar? Just nu är jag bara så trött, rätt missmodig och de bra dagarna lyser med sin frånvaro. Jag försöker hantera min smärta i levern och smärtan i svullna bröstet. Medicinerna (särskilt kortisonet) är så äckligt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 november 2011

Lite av en skitdag

Har haft ont i brösten på grund av hudmetastaserna och i sidan på grund av levermetastaserna. Idag var personal från sjukvård i hemmet här på förmiddagen. Två läkare och en sjuksyster. Ingen av läkarna kommer att vara min läkare, men syrran hör till mitt gäng. Redan på eftermiddagen var hon tillbaka med en laddad dosett. Prioriteringarna ligger på smärtlindring och sköta magen. Bröstet ska vi försöka fixa med Embla (smärtstillande salva). Det skulle vara så skönt om det fungerade. Börjar med det imorgon, måste få ett schema hur ofta det ska smörjas in. Har varit på toa idag, men det var inte perfekt :).


- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 19 november 2011

Ingen bal

Nä, det bidde ingen bal, men god födelsedagsmiddag hos bror och svägerska. Min mamma och syster var oxå med. Jag hade ont så jag skulle inte ha fungerat på balen och då stannade vi ändå kvar och tittade på en film och var inte hemma förrän halv tolv. Nu när jag är hemma kan jag slappna av och då släpper det onda. Men så många olika preparat av smärtstillande jag har tuggat i mig idag. Jag hade en hel timme där jag verkligen kände mig avslappnad och ändå hördes ingen valsång i bakgrunden.

Tack för god middag och trevligt sällskap. Förlåt maken för att du inte fick njuta av mitt sällskap, men jag hoppas att du har haft det trevligt ändå :). Min älskade!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Aj, oj

Små tuttarna med metastaser på, de värker, de värker så fort de bara får.

Det gör ont.

Det ovanstående skrev jag i natt men det gäller idag på morgonen igen.

Svåra beslut idag. Ska jag gå på bal eller inte? Det beror på två saker om jag går. Dels kommer jag i min mässdräkt. Har gått ner 15 kg så det är inte omöjligt. Dels orkar jag? Det är egentligen springfrågan. Det finns ingen möjlighet att gå undan, lägga sig att vila, sätta sig bekvämt. Bal borde gå bort. Stilla födelsedagsmiddag hos bror och svägerska låter toppen. Som en bal i sig :).

På måndag kommer ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) vid 10 för att berätta vad de kan göra och ta reda på vilket behov jag har. Det känns tryggt att veta att jag kan ringa dom dygnet runt om jag mår dåligt, är rädd eller behöver smärtstillande. Dom kan ta blodprov i porten och ge blod. En riktig resurs :).

Nu verkar medicinerna jag har tryckt i mig, hurra. Då kan jag vila lite :).


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 15 november 2011

Skit igen

Onkologenläkare har varit här. Det är flera monster och dom går inte att operera bort eller punktstråla. Det blir strålning av hela hjärnan.

Jag färdas mot ljuset och måste lämna min familj, mina nära och kära i livet. Och det suger!lördag 12 november 2011

Nils

Hu, så kallt det ute. Vi har haft kalas här hemma för dottern och hennes bästa kompis. Massor med skränande tjejer :). Nils som är lugnet själv har klarat det bra. Var rädd att han skulle varit ute i kylan och sura, men när jag letade efter honom så låg han i tv-soffan och snusade. Jag bar upp honom till mitt rum där han nu ligger och snusar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 11 november 2011

Skit oxå

Dom hittade en liten rackabajsare i alla fall. Doktorn ordinerar 16 Betapred (kortison) för att inga värre symptom ska dyka upp.

Tack och god natt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Snabba ryck

Har fått tid till röntgen idag klockan 14. När läkaren pratade med personalen på röntgen så sa röntgenpersonalen att det bara var inlagda som kunde få akuttider. - Men då får jag väl lägga in henne, sa onkologläkaren trött och plötsligt kunde jag få akuttiden utan att läggas in. Sedan ringer hon angående röntgensvar för är det något läskigt där vill dom sätta in åtgärder snarast. Allt känns i alla fall tryggt och overkligt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 10 november 2011

Jag är med i en tävling

Jag är med i en tävling av ett vackert halssmycke.

http://lifestyleblogs.se/mrsmoet/files/2011/11/DSC_0015.jpg


- Posted using BlogPress from my iPhone

Remiss

Så har jag träffat resursläkaren medans jag sög i mig mina blodpåsar med true blood. Hon skrev omgående en remiss för DT (datortomografi) på huvudet. Tydligen så avvaktar man inte vid minsta lilla misstanke på hjärnmetastaser. Snabb upptäckt = små "enkla" åtgärder.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inget gift, men blod

Så fick jag inget gift idag. Dom vita var nere på 1,9 så jag får vänta en vecka. Dessutom var blodvärdet så lågt att jag behöver få blod.

Vad värre är att jag idag vid flera tillfällen har upplevt synrubbningar eller synfenomen. Inte alls roligt. Nu måste jag hetsa upp världen för det oxå. Vill ha en CT eller magnetröntgen på huvudet. Jag har inte ont i huvudet och är på intet sätt förlamad på någon sida, men ändå. Önskar så att all skit bara kunde ta lite semester en vecka (gärna mer) eller så.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 november 2011

Ofräsch och gift

Imorgon är det dax att få gift igen. Har skjutit på det för att kunna gå på lymfterapin på förmiddagen. Jag verkar ha fått en biverkan, tappar hår (suck). Just nu är jag väldigt missnöjd med mitt hår och att tappa hår på det är inte min högsta önskan. Jag vill bara att giftet ska ge tumörerna en smäll på käften så dom dör.

Nils är den finaste lilla gosekisse som finns.

Med detta loggar jag ut.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Passning

Maken har åkt till London i ett par dagar och min mamma passar mig och servar här hemma. Idag höll jag på att ge upp med lymfterapin som jag börjat på i måndags. Inte för att jag inte upplever att det fungerar utan för att jag blir så trött. Blir jag trött blir jag ledsen. Om jag håller på att komma försent blir jag upprörd och då blir det jobbigt att andas. Andningen är nog det jobbigaste nu. Ibland blir det otroligt jobbigt. Funderar ibland på att lägga in mig, men jag ska stå ut lite till.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 5 november 2011

Mys

Vi är på Ludvigsbergs herrgård och räfsar löv och firar Cilla som fyller år. Vi har ätit en mycket god middag och sedan några timmar tillbaka underhåller gästerna som kan spela och sjunga oss andra :). När jag satt därnere kunde jag inte annat än att mysa över att vi har så underbara vänner och att våra barn kommer så bra överens. Några av de som är här har jag känt i över 20 år. De é gott.

Min son kom in i rummet Fredrik och jag sover i och undrade om det var bra. Han vill att jag ska ha det bra. Jag frågade om han var orolig och det var han, men framförallt ville han att jag skulle ha det bra. Min gullis! Dom som springer här och kollar mig är Cilla, maken och sonen.

Nu ska jag sova. Sov gott världen var än du är.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 november 2011

Latmask

Hinner inte mer än hem förrän jag ockuperar sängen. Men det är så skönt att ligga eller halvligga. När jag sitter upprätt gör det ont i levern efter en stund så det gör att jag går ifrån matbordet när jag ätit klart och lägger mig i - sängen. Jag inbillar mig att jag har lite mindre ont nu än förrut. Ett tag hade jag inget snabbverkande morfin och det gick bra utan. Måste fortfarande beställa mera även om jag hittade en halv karta i min övernattningsväska. Det som gör ont är hudmetastaserna på bröstet när det smärtstillande slutar ha effekt.

Jag bara gnäller numera. Suckar och stönar och gnäller. Det gör det inte bättre, inte mer uthärdligt. Maken gråter en skvätt nästan varje dag. Tycker att jag tynar bort. Det kanske jag gör. Har gått ner 5 kg till sedan jag var hos dietisten. Varför? Bara måste få i mig näring, måste vända denna negativa trend. Åt äggröra och bacon, drack en smothie och åt lite melon och färsk ananas till frukost. Och sedan vilade jag frukost. Jag har inte varit så bra på att äta frukt förut, men nu äter jag frukt varje dag. Det är både gott och bra för magen.

Och så är jag om möjligt ännu mer självcentrerad än tidigare. Bara jag, jag, jag. Nä nu ska jag försöka vila en timme innan jag ska ta alvedonen klockan 02.00. Sedan vill jag inte vakna förrän klockan 08.00 då stora tablettintaget ska ske.

Tack Ulla och Brittis för att ni finns. Jag uppskattade verkligen brev och kort :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sidensvansar

I Enskede finns det en stor flock sidensvansar just nu. Dom kommer att äta upp alla jästa rönnbär och oxelns bär. Dom låter mysigt när de kvittrar och dom sitter högt uppe i ett träd tillsammans. Blir dom tillräckligt fulla av bären får dom sitta i fyllecell :), det stod i tidningen för någon vecka sedan.

Igår checkade vi in på Yasuragi i Hasseludden. Jag tog en behandling i form av fiskpedikyr, annars var det mest bad som stod på programmet. Härligt! Ungarna stortrivdes. De älskar att bada och äta japansk mat.

Mammas öga har fixat sig efter operationen så hon behöver inte titta ner på sina tår längre. Hon kommer att kunna sova på rygg. Jag är så glad för hennes skull. Det har varit jobbigt för henne att inte kunna sova ordentligt. Min syster kommer hit i helgen så att de tillsammans kan hälsa på hennes farmor.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 2 november 2011

Yasuragi

Snart åker vi hemifrån mot yasuragi, det är bara mamma som stannar hemma och tar hand om katten. Det ska bli skönt att komma hemifrån lite med god mat och få med sig buset :).


- Posted using BlogPress from my iPhone