måndag 31 maj 2010

Tunnelbanan

Åkte tunnelbana idag till behandlingen. Maken var med. Jag får jätte ont i nacken och skuldran när jag går, så när vi väl kommit på tunnelbanan ochbkag upptäckte att det inte fanns någon sittplats försökte jag stå ut de 4 hållplatser jag behövde åka. Det brukar sluta göra ont om jag sätter mig en stund. Efter någon station står jag inte ut med smärtan längre och ber om en plats av de som sitter närmast. Dom bara stirrar på mig, surt. En kvinna som står blir arg på att ingen erbjuder sin plats. Jag blev mest ledsen och förvånad. Slutligen blev jag erbjuden en plats från en kvinna med hörlurar som inte hade hört min fråga.

söndag 30 maj 2010

Imorgon gift

Imorgon 8.45 får jag första omgången cellgift och avastin. Det kommer att ta flera timmar så jag får köpa mig en macka i pressbyrån innan jag åker upp till avd 22. Jag har laddat med iPhone, bok och korsord.

Har slutat hänga upp mig på att jag kanske bara har 5-10 år kvar. Vem vet? Det spelar i alla fall ingen roll för man ska alltid leva här och nu och det tänker jag fortsätta göra. Ingen ide att bekymra sig för det man inte kan påverka. Här och nu!

God natt, hoppas vi får en underbar dag imorgon- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 maj 2010

Min dotter

Min dotter fick gå hem från skolan idag. Luften gick ur henne när dom skulle gå till parken hon hade hoppats på skogen för där kunde hon få vara för sig själv. Hon hade svårt att koncentrera sig i skolan för hon var ledsen och tänkte på att hon inte ville att jag ska dö.

Cancer suger! Mina barn blir rädda för att jag ska dö. Hur skyddar man dom mot det? Åh, vad jag hatar det här. Jag blir så förbannad. Jag saknar ord.....blir så ledsen. Christina var 4 år när jag fick beskedet första gången. Då fattade hon inget. Andra gången fattade hon för då var hon 6-7 år och hade klasskamrater som hade släktingar som gått bort i cancer. Nu är hon rädd att hennes mamma ska dö. Hon känner inte någon som inte dött i cancer. Skit oxå!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 25 maj 2010

Kroniskt

Pratade med min sköterska på sös och hon bekräftade min farhåga att cancern troligen är kronisk och att jag för återstoden av mitt liv kommer att gå på cellgifter. Jag kommer att få perioder utan cellgifter men de perioderna är mer att se som semester. Det tog udden av mitt goda humör. Det är en sak att spekulera själv, men en helt annan att få bekräftat från någon som vet något.

måndag 24 maj 2010

Klarat skelettet

Har varit på skelettscint på förmiddagen. Det verkar som jag inte har några metastaser i skelettet. Så himla skönt! Nu blir det lite Billys panpizza med smärtstillande. Till maten blir det nog Sex and the city :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 maj 2010

Närvaro

Mår hyfsat bra i själen trots allt. Har på något vis förlikat mig med att cancern verkar blivit kronisk. Det betyder inte att jag inte kommer att kämpa. Nä, jag kommer att kämpa som ett djur. Hoppet är det sista som överger mig. Jag vill bli gammal och grå och för att det ska kunna slå in så måste skitcancern besegras.

I väntan på att behandlingen ska börja så får jag planera roliga saker att göra när jag inte orkar jobba.

God natt världen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Mardrömmen

Maken hade en mardröm i natt. Han och ungarna var på ett ställe och jag var tydligen på sjukhus och dom ringer och sa att jag bara hade timmar kvar. Han vart stressad över att inte hinna i tid. Sedan vaknade han. Stackars min underbara man.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 maj 2010

Metastaser

Hm, det var inte riktigt det jag hade tänkt mig när jag gick till onkologen i förmiddags. En metastas mellan bröstbenet och lungan (2*4cm) och en i armhålan. Tar det aldrig slut? Nytt läkarbesök påbtorsdag nästa vecka och cellgifter fr o m måndag 31/5. Nya smärtstillande tabletter som hjälper en del (toppat med en alvedon, får se om det blir bättre). Trött, så överjordiskt trött, men jag kan inte sova. Argh!

Till doktorn

Idag ska jag få provsvaret från skiktröntgen. Nervös? Ja, så in i. Igår var min rygg rätt ok, idag är den det inte. Oro och stress påverkar säkert huruvida musklerna knyter sig eller inte.

Måste fixa droppar till magen. Muskelavslappnande tabletter är rena döden för magen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 15 maj 2010

Promenad

Följde med på promenad till vårflodsparken. Kom inte ens halvvägs och då hade jag ändå armen i mitella och 3 timmar kvar på tabletterna. Vad är det som är fel? Nu är dessutom skikteömtgenbilderna klara, men jag får inte svar förrän på torsdag. Många dagar att inbilla sig det värsta på.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 maj 2010

Armen svullen

Jag tror att armen är mer svullen idag. Var tvungen att ta tablett kl 4 på natten. Trött!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Mottagningen

Jag fick citodon utskrivet avd jourläk på avd mot att jag ringde mottagningen idag. Systern där skulle prata med läk. Vet inte vad det gav. Jag äter mina citodon och är nästan smärtfri. Hela vardagsrummet är fullt med goa släktingar och en annan ligger i sängen uppe och väntar på att tabletterna ska börja verka. Den som väntar på något gott väntar alltid förlänge.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 13 maj 2010

En citodon hjälper inte

Om jag tar en citodon var 4 timme så blir det inte mer än 6 per dag. Men en hjälper inte! Nu har det gått 40 min och det är ingen skillnad. Argh! Om jag tar två var 6 timme blir det 8 per dag. Då är det max vad man får ta enl bipacksedeln. Är tvungen att ringa mottagningen i morgon. Det är galet, att det ska göra ont hela tiden.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Avd 21

Jag ringde avd 21 för att få tag på citodon. Jourläk skrev ut mot att jag ringer mottagningen imorgon. Nu väntar jag bara på att kl ska bli 15 så jag får ta min tablett.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 12 maj 2010

Citodonet är slut

Har ringt onkologen igår för jag upptäckte att citodonet höll på att ta slut. Nu är det slut! Det magiska är att jag inte behövde ta något i natt. Just nu för det ont i armen. Ska duscha och stryka med (lymfterapi) och se hur det känns sedan. Kanske ska ringa till avdelningen först och be någon skriva ut eller så provar jag att leva på panodil????


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ajajaj

Har tagit tablett, jag är groggy, varför ska det hugga i skulderbladet?

Jag har ringt onkologen för att få fler tabletter, lymfterapeuten har ring så jag får komma dit 31/5. Det är det positiva idag.

Ajajajaj!

Jag har fixat min mönsterpärm (ej knyppling). Den har vuxit från en smal tull en tjock A4 pärm :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 11 maj 2010

Vaknar med ONT

Jag har så ont när jag vaknar att jag bara vill gråta. Inser dessutom idag att citodonet tar slut snart. En helg med släktingar och ingen värkmedicin. Jag bara avlider. Har ringt onkologen nu för att försöka fixa mer. Nu sitter jag helt utslagen och väntar på att tabletterna ska börja verka. Gå från ett groggy till ett annat. Jag kan inte tänka när det gör ont. Det bara går inte.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bröst

Är så svullen i bröstet att det gör ont. Det känns som när jag ammade och bröstet var fullt och "borde inte det var dax att amma snart" känslan infann sig. Det är bara det att svullnaden inte försvinner, det är bara obehagligt.

Jag har ringt till lymfterapeut. Dom ringer mig för att boka in tid. Hoppas att jag får tid snart för lymfödem i arm och bröst, plus ont i skuldran knäcker mig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 10 maj 2010

Kiropraktorn idag

Jag går kvar hos min kiropraktor. Innan jag gick dit sladdade jag in till en frissa. Att klippa sig är en lång stund av tortyr för rygg och nacke. Fan, inte ens det ska man kunna göra. Och då är jag ändå dopad med smärtstillande. Efter 19 när jag tagit nästa dos med smärtstillande så gick jag och vilade. Men det gör ont det också. Det är så knäckande. Jag gick och handlade med barnen. Var tvungen att stanna och vila på vägen för jag hade både ont i bröstbenet, armen och skuldran. Jag bara måste få ett slut på det här.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 maj 2010

Ont kl 4

Varje "morgon" vknar jag vid 4-tiden för att det gör ont i musklerna i ryggen. Jag blir galen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Röntgen

Nu har jag varit på ct röngen av skalle, hals och lungor med kontrast. Får svar den 20/5. Jag har oxå lämnat blod för en studie. Ska svara på frågor oxå på nätet.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 5 maj 2010

Ödem

Har varit hos läkaren som konstaterade att jag fått lumfödem. Blä! Jag ska få tag på en lymfterapeut för ja har fått en remiss. Ska vara sjukskriven 50% tills den 20 maj för jag är så trött. Jag blir trött när jag har ständig värk och inte kan sova. Ska prova att äta en annan värkmedicin. Har tagit två tabletter och går och lägger mig nu. Det är långt före ungarna, men jag är så trött.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 4 maj 2010

Läkarbesök

Jag har fått lite ödem och stickningar i armhålan och en känsla av kyla. Jätte svårt att sova pga ryggen. Vill bli sjukskriven på 50% inte för att det hjälper, men det underlättar nu när jag är så trött.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 3 maj 2010

Ont och ödem

Skit oxå, jag har ont som 17 och dessutom har handen och underarmen svullnat. Det sticker i handen. Jag kommer ringa min sköterska på onkologen. Det här går inte längre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Det gick att gå

Gick till tunnelbanan utan att sätta armen i mitella och det gjorde inte ont upp i nacken och halsen. Hurra! Det gjorde bara ont under skuldran.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 2 maj 2010

Ont

Jag fick bröstcancer för 5 år sedan. Hittade en knöl i bröstet som visade sig vara en cysta, men bredvid satt en liten 0,9 cm cancer knöl och den hade redan spridit sig. Det var som att kastas in i ett svart hål. Jag ska dö, mina barn ska moderslösa. Jag var inte särskilt rationellt tankemässigt. I december 2005 (ganska snart efter diagnosen) blev jag opererad på S:t Göran. Dom tog en tårtbit och ca 15 lymfkörtlar. Eftersom jag redan var opererad i mitt högra bröst pga bindvävsknutor som jag tagit bort när jag var i 20 års åldern så kunde dom inte göra något liten test av första lymfan utan dom var tvungna att ta ett gäng lymfor.

Jag hade en liten, inte snabbväxande men aggressiv cancer som spridit sig till två lymfkörtlar. Den var inte hormonkänslig.

Efter operationen fick jag cellgiftsbehandling på SöS med TAC. 6 stycken behandlingar som gjorde att jag tappade håret på HELA kroppen. Därefter fick jag strålning på bröstet och armhålan. Man får cellgiftsbehandling och strålning för att minska risken för återfall, för att döda allt ev man missat.

Två år senare fick jag återfall. Under en rutinkontroll med ultraljud hittar den otroligt skickliga läkaren två lymfkörtlar som han tar prov på. Dom sitter under nyckelbenet och vid halsen. Det positiva är att man kan se dom i skiktröntgen. Återigen dax för cellgifter. Gick på cellgifter lite mer än ett halvår. Man kunde se på skiktröntgenbilderna att cellgifterna gjorde nytta eftersom lymfkörtlarna blev mindre och mindre. Därefter ny strålning av området ovanför det förra strålningsområdet och upp på halsen.

Nu är jag färdigbehandlad, så varför skriver jag nu.

Förra sommaren fick jag ont i skuldran. Det blev utredning med skelettröntgen och skiktröntgen, men man hittade ingenting. Men det gör fortfarande ont och det blir värre. På fredag ska jag få ny röntgen. Det borde vara magnetröntgen för att kunna se mjukdelar, men jag tror att det blir skiktröntgen. Jag tror nämligen att alt 1 det är ärrvävnad efter strålning som gör att mina muskler i skuldran knyter sig, alt 2 att det är någon skitcancer där i alla fall. Har i alla fall väldigt svårt att släppa det eftersom det gör ont hela tiden (en tvåa kanske). Det påverkar mig och mitt liv. Jag kan inte gå på promenad. Om jag gör det så strålar smärta upp i halsen, nacken och ut i käken och ner i armen. Jag måste variera ställning hela tiden. Har svårt att sova. Trött, ledsen och nästan deprimerad. Än så så länge jobbar jag 100%, men jag vet inte hur länge jag orkar.

Jag är svullen i höger bröst, saknar känsel i armhålan och så värker det. Armen är trött, men jag har inget ödem.

För den som inte förstått det än, detta är en gnällblogg över min skitcancer :)