torsdag 29 juli 2010

Ont i huvudet

Har haft ont i huvudet halva dagen. Nu börjar det bli outhärdligt, men det känna som ett ivärldsproblem. Det är ju bara att ta en tablett. Annars har jag mått rätt bra idag. Inget illamående, inte dödstrött (även om jag vilat lite).

Vi var hos kompisar och fikade på em. Det var länge sedan vi träffade dom och dom har byggt till huset. Det blir väldigt fint när det är klart, men eftersom dom gör mycket själva tar det lite tid. Tycker att dom är otroligt duktiga. Det är så jobbigt att leva i byggdamm, men dom har fixar det.

Efter långfikat blev det middag på Mc Donalds. Kanske inte det mest näringsriktiga, men lättlagat. Därefter tog vi en tur in till stan. Läste på min iPhone att det var kö för att köpa iPhone4 i Malmö, så jag ville kolla om det var kö även i sthlm. Det var det! Imorgon åker vi vid 7 till Nyköping för att maken ska kunna köpa en iPhone4. Bara för att slippa kön....
onsdag 28 juli 2010

Nu blev jag trött igen.....

Jag fick Paxitaxel i måndags och kroknade först idag på eftermiddagen. Har legat och sovit ett par timmar. Skönt! Maken gör maten och jag tänkte kolla runt lite hur mina medsystrar mår och vad som gör. En av dom har fått skelletmetastaser och kommer enligt läkarna aldrig bli frisk. Hur kan det bli så. Hon har ett litet barn. Det får bara inte hända. Jag känner med henne och hennes familj. Saknar ord! Mina barn har levt med cancern i familjen i 5 år. Min dotter som fyller 9 på tisdag har blivit mammig sedan jag fick mitt andra återfall. Läkarna säger att den är kronisk, men jag vägrar. Än så länge håller den sig till lymfkörtlarna och där tänker jag döda den. I början var jag inte särskilt panikslagen av att jag fick återfallet. Det gav mig ju en förklaring till varför jag hade ont i skuldran. Men under första behandlingen när jag mådde så dåligt, då undrade jag om det verkligen var värt det. Hade jag 5 år kvar att leva och hälften av den tiden skulle jag må skit. Nu är behandlingen lättare och då har jag inga tankar på att inte fullfölja min behandling. Usch, jag kan inte släppa Linda. Jag blir så ledsen. Kan inte skriva med nu.

söndag 25 juli 2010

Vatten...

Så har det äntligen regnat och det med besked. Vi har inte varit hemma än. Vi vet inte hur mycket det har regnat. Ungarna har inte varit hemma på en månad så dom längtar nog hem.

Jag ska få gift i morgon (hoppas jag). Jag tycker att jag känner av att jag har vatten i lungsäcken och det stör mig. Har förväntat mig att det ska försvinna precis som ryggontet har försvunnit. Tänk om inte giftet tar? Det blir inte förrän i höst som nya bilder ska tas och jag får svar på om giftet gör den nytta den ska göra.

Här i Nyköping är släktträffen över även om det är massor med släkt kvar. Det blir jobbigt med så mycket folk omkring sig och man ska vara social. Jag orkar inte det riktigt ens när jag är helt frisk och än mindre nu. Sedan hälften åkte kan jag dock gå och vila mig när jag vill. Det är inte alltid jag behöver vila mig som att jag behöver gå undan och vara för mig själv.


- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 23 juli 2010

Värsta sandslottet

Vi är nyss hemkomna från Åland. Bruna, röda och nöjda. Inte för att vi stannar hemma mer än 30 minuter, men ändå.Bild av sandslottet som maken och bror min byggde i Degersand. Lite av en tradition dom har :).

Nu har vi landat i Nyköping på en släktträff. Alla har inte kommit än, men det känns redan som fullt hus. Det enda som är jobbigt är att man inte kan gå undan och det tycker jag kan vara lite skönt.... Imorgon blir det Kolmårdens djurpark. Det blir skoj och då sitter man inte på varandra heller.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 22 juli 2010

Åland

Hela familjen är på Åland för att bada, sola och ha det underbart. Förra året var det kallt, men i år är det super. Det brukar var bättre på Åland än i sverige och så är det även i år. Vi köper internet uppkoppling lite nu och då så jag prioriterar inte att skriva nu. Ha det bäst!

fredag 16 juli 2010

Härligt

Vi har varit och handlat saker vi ska ha med oss till Åland. Kött, walkietalkies och skor till dottern. Sedan åkte vi till flatenbadet. Det är galet varmt i vattnet. Till och med jag har badat. Solen är lagom varm och skön så här sent. Det är folk här, men inte så mycket att man känner sig som packade sillar. Maken har fått springa. Härligt med andra ord.- Posted using BlogPress from my iPhone

Bilder

Jag måste lägga upp lite bilder från kameran. Detta är saker som gör mig glad..
En blomma i ett träd på ett slott utanför London.

Japanskbönträd (tror jag) samma ställe som ovan.


Kärrknipprot från ett kalkkärr utanför Vadstena.


Vit pion från stugan jag bodde på utan Vadstena när jag knypplade i två veckor.

Bara vita blommor. Det blev så av en händelse. Jag har massor med bilder från kalkkärret, men jag har just märkt att det är jobbigare att lägga in bilder från datorn än från min iphone så det blir bara dess just nu :)


Trött igen

Det är så tråkigt att vara trött. Maken packar om väskorna och tvättar för imorgon bitti åker vi till Åland och jag bara ligger i sängen och vilar när jag inte äter det maken lagat. Suck! Det är tur att han har bättre tålamod än mig. Mitt tålamod är i alla fall slut. Känner mig värdelös. Då känns det skönt att påminna sig om alla bloggar jag läst om systrar som varit trötta och tvingats sitta bredvid och tittat på. Jag är inte ensam. Tack för att ni finns och att era ord kan stärka mig när jag ligger här i sängen som en annan Skallepär.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 12 juli 2010

Hurra

Dom vita hade skärpt till sig. Jag får cellgifter idag. Just nu väntar vi bara på giftet. Jag har köpt lite lunch och riskakor som jag sitter och smaskar på. Det är så varmt. Svetten rinner i strida strömmar över kroppen. Det är så äckligt. Men just den detaljen är lika för alla.


- Posted using BlogPress from my iPad

Provtagning igen

Jag blir galen. Har inte fått gift de senaste två veckorna och ändå så ligger de vita blodkropparna på gränsen. Måste ta om blodprovet så dom kan se att de vita hat ökat. Det är katastrof om de inte har gjort det. Jag ska åka till London och jag har inte tid att få gift senare i veckan. Jävla kropp! Du ska jobba med mig, inte mot mig. Vi ska bli av med cancern. Du får inte svika mig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 11 juli 2010

Åka iväg

Ska få gift imorgon. Avastin, carboplatin och paxitaxel. Brukar bli dålig ett par dagar efter den blandningen så jag längtar inte. Dessutom ska jag åka till London imorgon. Min familj är redan där. Jag både ser från emot det och inte. Tar med mig spypåsar så jag har på flyget hem.

Sitter och stirrar på fotbollen. Undrar om bläckfisken får rätt :). Sitter nere i källaren. Här nere är det svalt. I resten av huset är det galet varmt. Har inte knypplat något sedan jag kom hem. Bara sovit och läst färdigt en spännande bok. Jag behövde nog vila mig.

Det blir sängen när matchen är slut.

fredag 9 juli 2010

Så lycklig

Har varit två veckor i Vadstena på en knyppelkurs och det har varit som den underbaraste rehab. Den första veckan skulle jag fått cellgift på måndagen, men mina värden var för dåliga så jag fick paus i två veckor. Gissa om jag blev glad. Nu har jag gjort av med massor med pengar på knyppelsaker. Har varit tillräckligt pigg för att kunna genomföra kursen och lärt mig att montera mina spetsar och blivit bättre på att knyppla de bottnar som ingår i Vadstenaspetsar. Det har också varit underbart att träffa både gamla och nya vänner på kursen.

Min pappa följde med mig ner för att kunna hjälpa mig där nere. Första veckan hade jag balans i knypplandet i och med att jag slutade kl 17 varje dag för att umgås med min far. Vi åkte bl.a och tittade på orkidéer på ett kalkkärr. Jag ska lägga upp bilder när jag kunnat stoppa in bilderna i en dator hemma. Helt fantastikst var det i alla fall..