fredag 16 september 2011

Hålighet

Sitter och skriver med ena handen. Idag gjordes lungröntgen igen. Resultatet var nedslående. Det fanns en stor ficka/hålighet som blivit större sedan röntgen innan, vilket innebär att den fylls med vätska. Dessutom trodde läkarna att det kunde ha kommit in bakterier när dränet satt så länge. Åh, så roligt, varhärd i lungsäcken dessutom. Nu var jag ledsen och skrev till maken att jag inte fixar mer själv. Han kom på en gång. Dessutom skulle moster komma idag så dom kom nästan samtidigt. Vi tre satt och pratade och åt lunch tillsammans och när jag klippte med ögonen efter att ha tagit en hel morfin tablett så kommer två sköterskor in och säger att vi måste ner till ultraljud för läkarna går snart och då blir inte dränet lagt förrän på måndag. Hejdå moster, maken och jag åker till källaren. Det fungerade bra att få in dränet. Den här natten kommer att bli smärtsam, sedan brukar det lugna sig. Dom spolade lite och sög ur någon deciliter, sedan blev vi hämtade upp till avdelningen igen. Vätskan som dom drog ur såg fin ut, inte grumlig och gulgrön.

Jag var inte lika ledsen längre så maken kunde åka på sin kräftskiva.

Nu när tandläkarbedövningen har släppt har jag svårt att inte spänna mig. Det kan hugga till och gör ont mest hela tiden, även när jag ligger. Ni hoppas jag bara att vätskan var bakteriefri och att dom sätter in en shunt så jag tappa ur själv. I bästa fall kan hinnorna klibba ihop sig ändå och det skulle ju vara toppen. Sedan är det bara infektionen kvar :).

En skit dag lyckades vändas till något positivt.

Nä, in med insomningstabletten, nu ska jag sova.


- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

  1. Din stackare !!! Kommer i håg hur illa jag tyckte om at ligga slik m drensrør i lungen - och då hade jag ingen infektion o låg barack en vecka !!!! Men fick lungemboli en vecka därefter .....
    Önskar sååå för dig att detta snart nu går åt rätt håll !!! Detta r svåra grejor !
    Kram

    SvaraRadera