fredag 30 september 2011

Så himla roligt

En arbetskamrat har vunnit 5 miljoner kronor på triss idag. Så himla roligt. Riktigt glad för hennes skull.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 september 2011

Bra dag

Har haft en efter omständigheterna bra halvdag på SÖS. Först blodprov inför mötet med onkologen. Sedan skulle jag ta bilder klockan 9.15 på lungröntgen som skulle användas på återbesöket hos lungläkaren. När bilderna var tagna gick vi upp till lungmottagningen och fick träffa lungläkaren. Hon hade varit orolig att det kunde blivit värre. Det fanns en hålighet som blivit lite större där ihopklibbningen inte fungerat. Det hade samlats lite mer vätska där. Så jag får fortsätta med penicillinet i tre veckor till. Slutligen gick vi (maken och jag) till onkologen. Jag får börja med cellgiftet igen (hurra) och mitt HB var nere på 70 så jag ska få två påsar blod imorgon. Jag har ju varit bekymrad över att jag inte fått så stor utdelning på ihopklibbningen, men det är nog infektionen som dragit ner HB som gjort att jag inte känt mig piggare. Allt är bra och det som inte är så bra kommer att bli bättre. Bättre livskvalité here I come.

Ska bara vila lite nu först.......


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 28 september 2011

Imorgon fm

Idag ska jag softa med en svägerska. Vi ska titta på Greys tillsammans. Innan hon kommer ligger jag i sängen och väntar på att Alvedonen ska verka. Imorse 06.30 gick jag ned till köket och tog en morfintablett för båda brösten gör riktigt ont. Samma som nu faktiskt. Anledningen till varför brösten gör ont är att tumörerna i till exempel armhålan gör att det blir totalstopp för lymfvätskan. Brösten ändrar storlek från A till C och det känns.

Kissen ligger bredvid mig i sängen och sover. Det rycker i tassarna när han springer i sömnen :).

Imorgon förmiddag är det SÖS som gäller. Först lungröntgen, sedan lungmottagningen och slutligen onkologen. Lungröntgen är klockan 9.15 och onkologen är klockan 10.30. Känns lite stressigt med en lungläkare däremellan.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 26 september 2011

I natt

I natt hittade maken katten Nils vid sina ben. Det är inte tänkt att kissen ska sova i våra sängar så jag bar ned honom till hans säng. Sedan skulle jag gå upp för alla trapporna igen. Fastän jag satt i trappan och vilade mig lite var jag helt slut när jag kom upp. Det är inte så lite läskigt när man ligger i sängen och andas att känna att syret inte räcker till. Blä!

Katten Nils och maken har suttit tillsammans och jobbat med flygande saker. Dom såg underbart söta ut tillsammans.

Längtar till torsdag när jag får träffa onkologen och prata cellgift. Vill komma igång snart igen.



- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 22 september 2011

Middag

Vi är iväg bjudna på middag kväll. Fastän det bara är ett par kvarter bort tog jag bilen. Jag har svårt att andas och jag är inte bara besviken och ledsen. Jag är förtvivlad. Ska det vara så här.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Andfådd

Hur slut som helst av att ta bilen till veterinären och få Nils vaccinerad och märkt. Så fort jag går så blir jag andfådd. Ok, jag går fortfarande på penicillin, men någon måtta på eländet får det faktiskt vara. Blir besviken och ledsen.

Vaccinationen gick bra och chipmärkningen också även om Nils tyckte just den delen var väldigt onödig. Och äckligt godis hade de också. Nästa gång ska jag ta med en räka eller en liten skinkbit till honom. Det ska vara ok att gå till veterinären.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fortfarande lite feber

Vaknar med 38 grader. Masar mig ned till köket och dosetten och tar allt utom cellgifter. Inget jag blir pigg av, men feber- och smärtfri vilket är helt ok. Jag vill bara bli pigg, feberfri och känna att det är lätt att gå i trappor. Är det för mycket begärt.

På fredag ska jag försöka orka gå till målningen. Oj, det är redan imorgon.

Idag ska lille bus Nils vaccineras och märkas med chip. Vet inte riktigt vad han kommer att tycka om det. Jag får nog leka av honom innan vi åker.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 20 september 2011

Snart hemma

Familjen är påväg att hämta mig. Dom vill äta ute för att fira att jag kommer. Jag vill bara hem. Någon kommer att bli besviken....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Hemgång

Igår satte dom mig på sugen igen för jag hade luft i lungsäcken. Dom ville kolla så det inte fanns något läkage från lungan. Det verkar inte som det fanns så dom drar dränet idag och jag får åka hem i eftermiddag. Tjoho!

Jag får gå på pencillin och kan inte börja med cellgifterna ännu. Det är skit för om tumörerna minskar i storlek så minskar ödemet.

Äntligen efter lite mer än två veckor få jag komma hem till familjen. Och tvångsgulla med dom allihopa inkl Nils.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 19 september 2011

Kopplas till sugen - igen

Har fått besked om att nu var det luft i lungsäcken. Helt fel, bort med den, annars blir det inget undertryck och lungan kan kollapsa. För att fixa det ska jag återigen kopplas till sugen. Då blir jag helt bunden till sängen och kommer helst vilja ha en toastol vid sängen för om jag skulle behöva....ja, ni vet.

Undrar om man kan lägga ett vad på bet on bet. Vad är oddset för att jag kommer hem den här veckan?

De regntunga skyarna är inte fullt så ogenomträngliga nu som i morse och Globen lyser som en gigantisk vit golfboll i kontrast till molnen bakom.

Längtar efter min gullis. Han är påväg hit. Skynda, skynda.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Röntgen igen

Så togs en lungröntgen nu på morgonen. Det var ett otroligt tempo innan. Provtagning, frukost, mediciner och pecillindropp.

Nu har jag kommit tillbaka till avdelningen och ligger och vilar upp mig. Skulle behöva fixa med mina blommor. Slänga dom som inte är så fräscha och arrangera om de andra.

Det känns att jag blivit bättre och starkare. Jag börjar bli för frisk för att inte översköljas av en enorm längtan efter min familj. Vill helt enkelt bara hem, men samtidigt vill jag inte att det ska komma mer vätska. Det var liksom det som var det övergripande målet med denna visstelse. Inte bli trött mer, inte tömma mer. Sedan fick jag en infektion som dom blev tvungna att ta hand om. Nu börjar den att ge sig och då dyker det första målet upp på näthinnan igen.

Ute regnar det....hela tiden......när man ligger härinne känns inte det som en katastrof, men snart kommer jag ut och gör världen osäker :). Då vill jag ha solsken. Lägger in en beställning på sol som inte skyms av moln.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 16 september 2011

Hålighet

Sitter och skriver med ena handen. Idag gjordes lungröntgen igen. Resultatet var nedslående. Det fanns en stor ficka/hålighet som blivit större sedan röntgen innan, vilket innebär att den fylls med vätska. Dessutom trodde läkarna att det kunde ha kommit in bakterier när dränet satt så länge. Åh, så roligt, varhärd i lungsäcken dessutom. Nu var jag ledsen och skrev till maken att jag inte fixar mer själv. Han kom på en gång. Dessutom skulle moster komma idag så dom kom nästan samtidigt. Vi tre satt och pratade och åt lunch tillsammans och när jag klippte med ögonen efter att ha tagit en hel morfin tablett så kommer två sköterskor in och säger att vi måste ner till ultraljud för läkarna går snart och då blir inte dränet lagt förrän på måndag. Hejdå moster, maken och jag åker till källaren. Det fungerade bra att få in dränet. Den här natten kommer att bli smärtsam, sedan brukar det lugna sig. Dom spolade lite och sög ur någon deciliter, sedan blev vi hämtade upp till avdelningen igen. Vätskan som dom drog ur såg fin ut, inte grumlig och gulgrön.

Jag var inte lika ledsen längre så maken kunde åka på sin kräftskiva.

Nu när tandläkarbedövningen har släppt har jag svårt att inte spänna mig. Det kan hugga till och gör ont mest hela tiden, även när jag ligger. Ni hoppas jag bara att vätskan var bakteriefri och att dom sätter in en shunt så jag tappa ur själv. I bästa fall kan hinnorna klibba ihop sig ändå och det skulle ju vara toppen. Sedan är det bara infektionen kvar :).

En skit dag lyckades vändas till något positivt.

Nä, in med insomningstabletten, nu ska jag sova.


- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 15 september 2011

3 saker du kan göra på sjukhus

Tänkte att jag skulle författa en liten lista över saker man kan göra på en lungavdelning.

1. Sno en rullator och kör lite rullatorrejs i korridorerna.

2. Samla på dig alla dina använda medicinburkar som sköterskorna använder som dosett. Dom liknar fluorsköljningsmuggar och då kan du leka fluortant om du mot förmodan får komma hem någon gång.

3. Busring på signalknappen när du sitter på toa. När personalen kommer ler du bara och säger att du råkade komma åt knappen av misstag. Detta kan man göra flera gånger.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inget nytt

Jag mådde inte bra på morgonen. Hade feber och efter nästan ingen frukost alls fast med morgon medicinerna så gick jag och lade mig igen. Nu har jag svettats ner febern så nu känns det bättre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 14 september 2011

Får Dalacin

Rapport från sängen: jag får Dalacin som dropp genom min port. Just nu varken fryser eller svettas jag. Min rumskompis har gått hem. Maken och ungarna hade med sig de absolut sista plommonen, advokado och nektariner. Jag åt strömming med mos till middag. Efterrätten gick inte att äta.

När jag tittar ut genom fönstret ser jag solnedgången över Globen. Fint!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Btw

Dom drog dränet igår så jag har varit fri från sugen.

Just nu är den toksnygga underläkaren här inne och ska göra en lumbalpunktion på min stackars sänggranne. Dom sticker in en nål mellan kotorna i ländryggen och få ut lite ryggmärgsvätska som man tar prov på. Blä!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ligger kvar på SÖS

Febern på 39 grader är kvar, men Alvedon hjälper. Jag har absolut inte tappat sugen, jag är bara för trött och klen för att orka bry mig. Svårt att förklara, men eftersom jag inte kan styra över detta så lägger jag ner och överlåter kontrollen till andra.

Ska få antibiotikan Dalacin intravenöst. Det skulle kunna vara en infektion eftersom slangen suttit så länge.

Så har jag fått en ny rumskompis. Elitkroppsbyggare med fem barn. Här finns som sagt alla sorters människor. Dom som drabbats av stroke och lunginflammation och bara gör sig hörda genom att ropa hallå. Brukar säga att om man bara har mer information om en person så får man bättre tålamod och fördragsamhet. Men det finns undantag som bekräftar huvudregeln och den stackars hallåmannen är ett sådant undantag.

Nu ska denna svettloppa och äckelpotta vila.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 13 september 2011

Lungröntgen igen

Sent på eftermiddagen har jag nu gjort lungröntgen. En bild kunde dom ta stående. Sedan säckade jag ihop och var tvungen att sätta mig för att inte svimma. Resten togs liggande i min sjukhussäng. Jag är så svag så svag. En spillra av mitt forna jag. Jag luktar äckligt och skulle behöva tvätta mig och byta kläder. Jag ser tydligen kry ut med mina feberrosor på kinderna. Min svägerska tyckte jag såg sjuk ut, medan de unga tjejerna som utgjorde min transport tyckte jag såg rosig och pigg ut.

Jag vet i alla fall endast ett och det är att jag bara vill sova. Jag skiter fn i resultat av plurades eller om slangen kommer att dras ut. Jag vill sova.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Pytteliten

Igår kväll frös jag så jag skakade. Fingertopparna kände jag inte för att jag spände mig så att jag ströp cirkulationen. Tempen visade på 39,2 och Alvedonen tog inte ner febern. I morse hade jag 39,2, men nu hjälper i allafall Alvedonen. Så jag ligger och svettas. Flyter bort i svett och trötthet. Orkar ingenting, orkar inte en bry mig om resultatet av pluradesen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 11 september 2011

En hel helg till spillo

Varför utlovar de överhuvudtaget att en läkare ska fatta beslut på en helg? Det var ju dessutom vackert väder. Syrrorna är det inget fel på, det är systemet med en läkare på en hel avdelning när det är helg jag har synpunkter på. Istället för att inbilla mig att någon verkligen skulle fatta beslut, dra slangen eller göra ett nytt försök, så kunde jag fått permission. Jag blir så trött.

lördag 10 september 2011

Inte tid

Hon som varit läkare här hela veckan har blivit avlöst av sin chef. Dum gubbe som inte har tid att titta på mig, men han ska göra det imorgon. Det är hans jobb att ronda alla. Nu är jag riktigt sur.

Maken, ungarna och katten Nils åker till Nyköping med våra grannar. Dom ska åka båt idag och kanske gå en sväng i skogen imorgon förmiddag.

Makens yngsta bror ska skaffa sig en Fransk Bulldog. Den dom ska välja föddes i slutet av veckan. Så snart dom har fått hem jycken ska Nils få träffa honom. Det är viktigt att de får lära känna varandra. Framför allt för att hunden ska förstå att det är Nils som bestämmer.

Snart är det lunch. Har ingen matlust när jag har feber. Trist och tråkigt. Min nya granne är lite udda. Den förra grannen bar trevlig och vi pratade med varandra. Jag kommer kanske tycka att min nuvarande granne är ok när jag väl pratat med henne. Man vet aldrig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 9 september 2011

Ligger kvar

Jag är kopplad till sugen. Ibland (väldigt sällan) kommer det lite vätska och då misströstar jag. Tänk om det inte har fungerat. Då borde jag göra om det medan jag har slangen kvar. Det ska vara snustorrt för att jag ska vara nöjd. Vi får se vad de säger imorgon. Nu vill jag bara sova till ljudet av min sug.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 8 september 2011

Sanningens minut

Talken är insprutad och jag har vändt mig i sängen för att fördela geggan över hela lungsäcken under en timmes tid. Nu efter middagen har dom kopplat mig till sugen igen och det är nu det gäller. Har det tagit eller inte? Kan det bildas mer vätska eller är den möjligheten tilltäppt? Spännande fortsättning i nästa nummer.

Dårhuset har lugnat ner sig. Det ropas inte bara rakt ut längre, vilket är skönt. Kände mig lite mordisk när det var som värst.

En sak jag undrar över är hur man kan vara så trött när man inte gör något mer än äter, sover, löser lite korsord och leker med sin iphone. Sov i och för sig vansinnigt dåligt i natt med en slang in i lungsäcken och varenda rörelse gjorde ont. Idag gör inte slangen lika ont och det går bra att röra sig. Det är bara så tråkigt att ligga här och inte vara med familjen. Saknar dom vansinnigt mycket fastän dom hälsar på mig varje kväll. Idag tar dom med sig plommon från trädgården och mina krämer för händer och fötterna.


En dålig bild av sugmaskinen. Kommer inte kunna sova om den ska stå och pysa hela natten.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inge vidare

Det är inte skönt att ha en slang i lungsäcken. Nu ska jag kopplas till en sug för att få ut det sista. Sedan in med talk för att ge mig en inflammation som ska klistra ihop lungsäcksbladen. Giv mig styrka för det kommer att göra ont.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 7 september 2011

Tomt

Nu har dom tömt ur nästan 3 liter. Imorgon blir det lungröntgen och så trycker de förhoppningvis in lite retningsmedel. Tycker att det är lite väl mycket blod i vätskan. Det brukar se ut som väldigt gult kiss, men det här är knallrött.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 6 september 2011

Dårhus

Två gubbar som bara skriker rakt ut när dom vill något. En som bara vill hem, men som är för skadad och en annan som är törstig. Damen i mitt rum gör inget väsen av sig alls, men måste fatta beslut om hon ska fortsätta kämpa för sitt liv eller låta det ta slut. Det är helt galet! Jag blir nedstämd av att vara här och vill bara att mitt lilla fjuttiga bekymmer ska försvinna så att jag får åka hem limmad och tätad.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 5 september 2011

Avd 33

Idag har jag haft för ont så jag ringde till SÖS onkologen. Min kontakt sjuksköterska tog tag i fallet och jag sa att jag ville in för att tömma. På ett par timmar hade hon fixat det så nu ligger jag här på avd 33. Det gick lite för fort, men det kan inte hjälpas. Imorgon sätter dom dränet så idag har det bara varit inskrivning. Ligger i ett dubbelrum med en annan kvinna. Alla här har näsgrimmor för att få i sig extra syre, men det slipper jag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Dåligt

Jag mår så dåligt. Inte ens Nils kan få bort smärtan. Jag har ont på sidan av halsen. Har svårt att andas. Ont i nederdelen av ryggen pga vätska i lungsäcken. Och så har jag inte ätit och kommer säkert må illa. Blä....


- Posted using BlogPress from my iPhone