tisdag 24 maj 2011

Svar från onkologen

Min onkolog ringde med svar från CTn. Det var svårbedömt sa hon för vissa tumörer hade blivit lite större och andra lite mindre och några var oförändrade. Det positiva var att det inte fanns något i skelettet, levern eller i lungorna. Dom sitter alltså fortfarande bara i lymfkörtlarna. Hon ska diskutera med dom andra på läkarkonferensen på torsdag om det ska sättas in något annat cellgift för att öka effekten. Vätskemängden i lungsäcken hade ökat och hon rekommenderade att tömma ut det. Jag kunde få fundera på det, men efter att hon berättat hur det gick till sa jag att jag ville det. Just nu är det väldigt jobbigt att gå uppför. Minsta lutning och jag flåsar som om jag sprungit en mil. Men lungsäcken kommer inte att tömmas imorgon. Det ska till ultraljud och sängplats så det kan dröja lite innan remissen blir besvarad. Det känns dock lite läskigt att få en kanyl in i lungsäcken för att tömma ut vätska. Usch! Minns vad Linda tyckte om det och det gjorde hon inte, men å andra sidan hade hon väldigt svårt för sprutor.

Idag har jag inget planerat så jag ligger kvar i sängen. Inte så begåvat eftersom jag mår lite halv illa. Borde gå upp och äta lite frukost och ta mina mediciner. Men det är samtidigt så skönt att ligga kvar och veta att jag inte måste iväg någonstans. Vet inte om det är depressionen som talar eller om jag faktiskt bara uppskattar en hemma dag.


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

 1. Robert Uitto24 maj 2011 12:39

  Du är verkligen otrolig - Du ger oss andra som är sjuka hopp - det klart att det skall finnas andra cellgifter om verkar bättre.. DU SKA bli bra!

  SvaraRadera
 2. Hej! Nu ligger jag inne för nåt helt annat än cancer men min rumskompis på sjukhuset har tömt ur vätska ur lungorna (med spruta) och hon tyckte inte det var nån fara alls. Däremot är det skönt när det lättar.
  Hoppas de finner nån bra lösning för dina lymfkörtlar.

  SvaraRadera
 3. Halvbra nyheter då. Hoppas de hittar på något som ger cancermonstren en riktig match. Jag håller tummarna.

  Kram

  /Åsa

  SvaraRadera
 4. Vi hejar och tror på dig! Skickar MÅNGA styrkekramar och tankar. Provsvaren kunde ha varit värre! Vila nu och samla energi.

  Kram
  //
  Cissi

  SvaraRadera