fredag 17 december 2010

Rädsla

Jag har kommit att känna rädsla efter terrordådet i Stockholm så till den milda grad att jag inte vill åka in till stan med mina barn. Jag är inte rädd för egen del utan för att utsätta barnen för fara. Jag gillar det George skrev om terrordådet, men jag anser fortfarande att terroristen är en egoist av stora mått och att sådana handlingar är av ondo. Vad vill man uppnå? Jag börjar inte läsa Koranen och blir muslim när några enstaka egoister försöker skapa rädsla. Inte en chans! Tro är något personligt och vackert. Tillit och förtröstan. Jag respekterar det och andra religioner. Jag är själv troende, men min tro får inte skada andra. Jag kan förstå varför muslimer blir förbannande över Vilks karikatyr. Det är inte att visa respekt. Men det rättfärdigar inte i mina ögon terror och dödande av oskyldiga människor. Liv är för värdefullt för att spillas. Jag vet, jag kämpar varje dag, varje minut för att hålla mig kvar i livet.

Att låta mig förtäras av rädsla
Till vilken nytta
Det leder till ilska
Ilska dödar
Mig, dig och dom som stod i vägen.

Att tro har alltid varit en trygghet
Andras tro ska inte döda
Säg förlåt
Titta åt ett annat håll
Älska

Det enda positiva som kommit ut ur detta är att jag blivit rädd och arg och den rädslan ska jag kanalisera genom att skriva en text till skrivarhelgen. Jag har något som jag kan göra "läxan" på.


- Posted using BlogPress from my iPad

4 kommentarer:

 1. Vad bra och fins skrivet. Jag håller med dig fullt ut! Kram

  SvaraRadera
 2. Tack! Satt och grät lite när jag skrev så det kom ur hjärtat.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du delar med dig. Det är starkt att erkänna rädsla, för en del är det nästan tabu. Jag är ofta rädd, men som sagt genom det och att övervinna rädlsan är oerhört starkt. Fint skrivet.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag säger som Annika, tack för att du delar med dig!

  Min rädsla försöker jag övervinna varje dag, en del dagar går det bra och andra dagar går det skit. Men att erkänna sin rädsla gör Själen starkare och jag vet genom när jag följer din blogg, din själ är stark!

  SvaraRadera